Belediye İlhanlı Mahallesi Alt Geçidini Düzenledi

Niğde, İlhanlı mahallesi itfaiye binasının yakınında bulunan demiryolları alt geçidinde, yapılan alt yapı ve genişletme...

Niğde, İlhanlı mahallesi itfaiye binasının yakınında bulunan demiryolları alt geçidinde, yapılan alt yapı ve genişletme çalışmaları tamamlanarak alt geçit kullanışlı bir hale getirildi.

İlhanlı Mahallesini eski sanayi caddesine bağlayan alt geçit alt yapı düzenlemesi yapılarak yüksekliği arttırıldı. Diğer yandan, İlhanlı Mahallesinde yer alan Rahman Camii yanında da gidiş ve geliş olarak yapılan bağlantı yolu da Eski Kayseri Caddesi üzerinden ata sanayi bölgesine olan trafik akışını kolaylaştırdı.

Reklam
Reklam

Çalışmaları yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Yapmış olduğumuz çalışmaları halkımızın daha rahat bir hayat sürebilmeleri adına yapıyoruz. Rahman Camii yanında düzenlediğimiz gidiş ve geliş olarak yapılan yolu, atasanayi bölgesine geçişleri kolaylaştırmak için düzenledik. Bir diğeri de İlhanlı Mahallesindeki İtfaiye binasının yakından yer alan alt geçidin alt yapı ve yol çalışmalarını yaparak bu alt geçidin yükseklik mesafesini artırarak daha kullanışlı hale getirdik” dedi.

Başkan Akdoğan’dan Altyapı açıklaması

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Biz Niğde Belediyesi olarak bazı bölgelerde asfaltlama, kaldırım ve bordür çalışmaları yapıyoruz. Fakat şehrimizde Doğalgaz, Medaş, Türk Telekom gibi firmaların alt yapı çalışmaları oluyor. Fakat halkımız bu firmaların yaptığı çalışmaların yansımasını bizimle ilişkilendiriyorlar. Örnek olarak söyleyecek olursak: Vatandaşlarımız doğalgaz bağlatmak istediklerinde doğalgaz firmaları bize gelerek çalışma yapması gereken yol ya da kaldırım nere ise, orayı kesip çalışma yapmak için bizden izin almak istiyor. Biz yaptırmış olduğumuz yol ve kaldırımların bozulmasını istemediğimiz için izin vermediğimizde bu sefer vatandaşlar bize gelerek, biz doğalgaz bağlatmak istiyoruz fakat siz çalışma izni vermediğiniz için çalışma yapamıyorlar diyerek şikâyet ediyorlar. Biz bu neden doğrultusunda böyle bir çalışma talebinde halkımız için müsaade etmek zorundayız. Dolayısı ile yollarda, kaldırımlarda, olan bu tür çalışmalarda aksaklıklar olabilir, bu tür olaylarda halkımızın anlayış göstermesi gereklidir. Halkımızın da bu tür doğalgaz, elektrik, telefon hattı gibi çalışmaların yapımından doğacak asfalt, kaldırım gibi yerlerin bozulmasının sorumlusu olarak faturayı bize kesmesinler. Bu tür çalışmaların belediyemiz ile ilgisi yok fakat bu tarz alt yapı çalışmalarının ve yatırımların da Niğde ilinin gelişmesi ve güzelleşmesi için yapılması gerekmektedir. Bu yüzden çalışmalara halkımızın büyük sabır göstermesini ve bu tarz çalışmaların da halkımız sorumlusu olarak Niğde Belediyesini görmemesi gerekmektedir. Geçmiş yıllarda halkımız doğalgaz bağlatmaktan kaçınıyordu ama şu an bakıldığında bu durum tam tersi. Niğde halkının çoğu bu hizmetten yararlanmakta ve talebin yoğun olduğunu görmekteyiz. Birkaç sene içerisinde bu sorunlarını tamamen bitirmiş bir Niğde bizleri bekliyor. Niğde de doğalgaz kullanımı sayesinde Niğde’mizin havası gayet temiz hale gelmiştir. Elbette bu günümüzden yarınımız daha iyi olacaktır. Bu nedenle herkesten sabır ve anlayış göstermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: