Belediye İş Sendikası'ndan 'gezi' Yorumu

Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Belediye İş) Siirt Şube Başkanı Halit Kınay, Gezi...

Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Belediye İş) Siirt Şube Başkanı Halit Kınay, Gezi Parkı'nda devam eden olaylardan hükümet ve muhalefetin ders çıkartmasını, gençlerin taleplerinin ne olduğunu gözetmesi gerektiğini söyledi.

Başbakanın krizi yönetemediğini savunan Akınay, "Türkiye’nin en büyük sorunu olan Kürt sorununu çözme aşamasına kadar getiren bir hükümetin Başbakanı maalesef bu gezi parkında başlayan krizi yönetemedi. Bana göre Başbakan Erdoğan bu olayları ateşledi, öncelikle üslup sorunu var, her ne kadar üç dönemdir oylarını artarak iktidara gelen hükümet, sağlık, ekonomi ve eğitim alanında büyük hizmetler yapıp, Kürt sorunu gibi önemli bir konuyu çözme aşamasına getirdiyse bile Gezi parkı krizini yönetemedi. Başbakan Erdoğan’ın üslubundan kaynaklanan sıkıntılar bugün protesto ve eylemlerin geldiği noktayı işaret ediyor. Eylemlerde şiddeti tasvip etmiyoruz, ancak bu sorunun çözümü ancak oradaki o gençlerin talepleri ve ne istedikleri gözeterek aşılabilir, aksi takdirde Türkiye’nin 77 iline yayılan bu gösterilerde protestolar sorunu daha da içinden çıkılamaz bir noktaya kadar gidebilir. Başbakan o gençleri dinlemeli, ne istediklerine kulak vermelidir, burada hükümet kadar muhalefet de bir ders çıkartmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: