Belediye işçileri Başbakana seslendi

PTT meydanında toplanan belediye püremanet işçileri maaş alamadıkları gerekçesiyle Başbakana seslendi.

22 Mart 2012 Perşembe günü sabah erken saatlerde belediye temizlik araçlarını Elazığ Tren Garı’na park edip kontak kapatarak Elazığ Belediyesi’nden 4 aylık maaş alacakları için eylem yapan Elazığ Belediyesi püremanet işçileri; Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun haftalık periyotlarla maaşlarını ödeyeceği sözü üzerine sona ermişti. Fakat o günkü eylemlerinin ertesi günü sadece yarım maaş alacaklarının ödendiğini ve sonrasının gelmediğini gören işçiler, çareyi yine meydanlara inmekte buldu.

Reklam
Reklam

PTT meydanında toplanan belediye püremanet işçileri adına konuşan Arif Şenuçar; 22 Mart tarihindeki eylemlerinde Elazığ Belediye başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun telefonda kendilerine 1 ay içerisinde maaşlarını ödeyeceği sözünü verdiğini hatırlatarak “Bugün 33 gün oldu ama hiçbir şey yok yani hep avutmaca hep kandırmaca. Bizim belediyeye ve yönetimine güvenimiz kalmadı artık.” diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

“Buradan Sayın Başbakanıma sesleniyorum” diyen belediye işçisi Şenuçar; “Sayın Başbakanım siz kimsesizlerin kimsesisiniz. Sizler sessizlerin sesiyim diyorsunuz. Sizlerden lütfen rica ediyorum. Elazığ Belediyesi’ndeki püremanetler 1200 kişi perperişan. 6 aya kadar alacakları var maaş alamıyoruz. Biz derdimizi sizden başka kime anlatacağız? Yani biz kime seslenelim? Bize bir makam gösterin de biz oraya seslenelim. Sayın Başbakanım hatırlarsanız size bir soru yöneltilmişti Elazığ’da. Elazığ’a bir bakanlık verir misiniz denildiğinde “Elazığ’ın Bakanı benim Recep Tayyip Erdoğan” demiştiniz. Sayın Başbakanım benim Bakan’ım ama benim halim toz duman. Ne olacak benim halim? Başbakan Bakan’ım ben derdimi kimseye anlatamıyorum. Sayın Başbakanım bize yol gösterin “Arkadaş biz sizinle ilgilenmiyoruz” deyin, ilgilenmiyorsanız biz ilgili yerler bulacağız daha yok gerçi ama bulmaya çalışacağız. Nasıl bulursun? Vallahi bu ülkeyi nasıl devralmışsanız, bu insanların sorunlarını çözmek için oy aldıysanız benim sorunumu çözmek zorundasın.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bugün eylem yapacakları bilgisini alan belediye yetkililerinden baskı gördüklerini anlatan Şenuçar; Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun işçilerin önünde durarak meydana gelmelerini engellediğini iddia ederek “Eğer ki ben buradan sesimi iktidara ve hükümete duyuramıyorsam benim hükümetim değilsin o zaman ben ne yapayım böyle hükümeti? Herkes diyor ki sesinizi ulusal basınla Başbakan’a duyurun haberi yoktur. Haberi olursa Recep Tayyip Erdoğan bunu yapmaz. Evet Sayın Başbakanım bugün de duymadım demeyesin sakın.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz