Belediye israfı önlemek için ekmek toplama kutusu dağıtacak

Osmaniye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ekmek israfını önlemek için nüfus yoğunluğunun fazla olduğu yerleşim alanlarına...

Osmaniye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ekmek israfını önlemek için nüfus yoğunluğunun fazla olduğu yerleşim alanlarına ‘Bayat Ekmek Toplama Kutusu’ dağıtacak.

Belediye Başkanı Kadir Kara ilk olarak pilot uygulama için 100 adet bayat ekmek toplama kutusunu sitelere dağıtarak geri dönüşümü kontrol edileceklerini söyledi.

Kampanya için vatandaşlardan destek isteyen Kara, “Ülkemizde her yıl milyonlarca ton bayat ekmeğin heba edildiğini, çöpe gittiğini biliyoruz. Bu çalışma ile bayat ekmeklerin çöpe gitmesini engellemek istiyoruz. Bu konuda ne yazık ki ülkemiz genelinde büyük bir israf var. Kullanılmayan ekmekler çöpe giderek heba oluyor. Ekmek nimettir, israf haramdır sloganı ile Osmaniye’de bazı bölgelerde pilot uygulama başlattık. Büyük sitelere bu kutulardan dağıtacağız. Burada biriken bayat ekmekleri 15 günde bir toplayacağız. Burada ilk hedefimiz bu nimetin çöpe gitmesini önlemek. Pilot uygulama ile birlikte bayat ekmeklerin durumuna göre kullanım sahasını da belirleyeceğiz. Bu konuda Osmaniyeli hemşehrilerimden destek bekliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: