Belediye-iş’ten Kadın Üyelerine Çiçek

Niğde Belediye-İş Sendikası Başkanı Şaban Özkaymak, kadın üyelerine çiçek hediye etti.8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

Niğde Belediye-İş Sendikası Başkanı Şaban Özkaymak, kadın üyelerine çiçek hediye etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Niğde Belediye-İş Sendikası Başkanı Şaban Özkaymak belediyede hizmet veren bayan üyelerine Kaktüs çiçeği verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Özkaymak, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü 1850 Newyork’ta yılında dokuma işçisi kadınlar tarafından daha iyi daha özgür yaşamak için başlatılan bir mücadele idi. Tabi bu mücadelede polisin kanlı bakını sonucu, kadın işçiler 120’e yakın insan vefat etti bunun neticesinde de 100 bini aşkın insan sokağa döküldü. 1977 yılında 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması kararlaştırıldı. Bizde Belediye-İş Sendikası olarak kadınlara çok önem veriyoruz. Bayanlar hem çalışma hayıtında hem de ev hayatında çok emek sarf ediyorlar. Çalışma hayatında sarf ettikleri emeği eve gittiklerinde bunu yansıtmamaya çalışıyorlar bu durum takdire şayan gerçekten. Biz bu günde de kadına şiddette, şiddetle hayır diyoruz. Hem emek sarf edecek hem de şiddet görecek bunu kabul ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: