Belediye, Kavşağa Kurumuş Çınar Ağacı Dikti!

Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Yunus Emre Camisi’nden alınan kurumuş çınar ağacını Konya yolu...

Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Yunus Emre Camisi’nden alınan kurumuş çınar ağacını Konya yolu girişindeki Karamanoğlu Mehmetbey Köprülü Kavşağı’na dikti.

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu "Yunus’un, 'Kuru idik yaş olduk / Ayak idik baş olduk / Kanatlandık kuş olduk / Uçtuk elhamdülillah ' diyerek ilâhileştirdiği hikmeti, bir sembol olarak ölümsüzleştirdik.” dedi. Uğurlu, “Karaman’ı anlatan bu mükemmel ilâhi, kentin girişinde çok şeyler ifade edecektir. Bu kuru çınar, gövdesine sardırılan kaya sarmaşıklarıyla bir veya iki yıl içinde tamamen yeşerecektir ve yaz kış yeşil bir anıt olacaktır. Benzer bir uygulama Kanada’da farklı bir amaçla yapılmış ve olağanüstü ilgi çekmiştir. Her yıl artan ziyaretçileri vardır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: