Belediye, Kent Meydanı Projesi'nde İTÜ'den Danışmanlık Hizmeti Alacak

Afyonkarahisar'ın geleceğine yön verecek 'Cumhuriyet Meydanı Projesi'nde çalışmalar devam ediyor. Afyonkarahisar Belediyesi, projenin hayata geçmesine...

Afyonkarahisar'ın geleceğine yön verecek 'Cumhuriyet Meydanı Projesi'nde çalışmalar devam ediyor. Afyonkarahisar Belediyesi, projenin hayata geçmesine yönelik danışmanlık hizmeti alacak.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin önemine dikkat çekti. Çoban, geçen yapılan yarışma sonrasında birinci seçilen projenin hayata geçirilmesi konusunda İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi'nden danışmanlık hizmeti alacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Belediye Meclis üyesi Betül Tarkan da projede özellikle yöresel malzemelerin kullanılması ile ilgili bir değerlendirme yapıldığını, Afyonkarahisar'a kimliğini kazandıran bir meydan olması konusunda fikir birliğine varıldığını belirtti.

Tarkan, “Projenin profesyonel anlamda devam etmesi ve hukuki anlamda belediyeye sorun çıkmaması açısından bu işin işleme şekli danışmanlık hizmeti almaktan geçiyor. Bir komisyon oluşturduk. Yapılacak bütün işlerin bu komisyon tarafından değerlendirilmesi, takibinin yapılması ve fikirlerin bir arada toplanması danışmanlık hizmeti ile gerçekleştirilecek. Danışmanlık hizmeti ile birlikte bizim belirlediğimiz Mısri Camii çevresindeki Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ile meydan projesi arasında ilişki kurup kent kültürünü etkileyecek kararlarda bize destek olunacak.” dedi.

Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şehitoğlu ise Afyonkarahisar'ın gelecekte, yüz yıllık misyonunu ortaya koyacak bir uygulama projesi hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti. Danışmanlık hizmetinin alınmaması halinde sürecin uzayabileceğini belirten Şehitoğlu, “Belediye yönetimi olarak danışmanlık hizmeti almadan projenin uygulama projesini birinci olan müellif grubuna verseydik süreç uzayabilirdi. Bir an önce Afyonkarahisar'ın kent meydanına kavuşmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: