Belediye, Kura İle 30 İşçi Aldı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP)...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Kastamonu Belediyesine 30 işçinin alınması yönündeki iptal edilen kura seçmeleri tekrar yapıldı.

TYÇP kapsamında park, bahçe ve temizlik işlerinde çalıştırılmak üzeren belediyeye alınması planlanan 30 kişilik işçi kadrosuna toplam 311 kişi başvuruda bulunmuştu. Başvurunun daha çok olduğu ve bazı vatandaşların listede isminin bulunmadığını öne sürerek notere itiraz bulundu. İtirazı değerlendiren Kastamonu 1. Noterliği, listede isim eksikliğini kabul ederek kura seçmelerini iptal etmişti. Buna göre, tekrar kura seçimlerinin Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü binası önünde gerçekleştirilerek çalıştırılması planlanan 30 kişi için kuralar çekildi. 30 asil ve 20 yedekten oluşturulan listede asil seçilenler 09 Nisan 2012 Pazartesi günü belediye bünyesinde 8 ay boyunca işbaşı yapmaları planlanıyor. 15 kişinin Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğünde, geri kalan 15 kişinin de KASKİ bünyesinde çalıştırılacağı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Ayrıca işçilerin çalışması süresince sigorta ve maaşlarını İŞKUR İl Müdürlüğü karşılayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: