Belediye Meclis Üyesi Döleneken, Kent İçi Ulaşımın Çözüme Kavuşamamasından Serkan Oltandiken’i Sorumlu Tuttu

Edirne Belediye Meclis Üyesi Namık Kemal Döleneken, son günlerde Edirne gündemini sıkça meşgul eden ulaşım...

Edirne Belediye Meclis Üyesi Namık Kemal Döleneken, son günlerde Edirne gündemini sıkça meşgul eden ulaşım sorunu ile ilgili olarak, “Asıl sorumluları konuyla ilgileri yokmuş gibi davranmakta, çözüm üretmek bir yana bu konuda yeterli çabayı bile göstermemektedirler” dedi.

Döleneken, yazılı bir açıklama yaparak ulaşım sorunun çözülememesinin sorumlunun Edirne Belediye Meclisi’nin AKP’li Üyesi ve aynı zamanda yeni kurulan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’nin (ETUS) Başkanı Serkan Oltandiken olduğunu belirtti. Oltandiken’in bir dönem Edirne İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan ve şimdi de Devrimci Karargâh Örgütü Soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Hanefi Avcı’yı arkasına alarak Belediye Meclisi’ni bastığını kaydeden Döleneken, Oltandiken’in Edirne halkından özür dilemesi gerektiğini ifade etti. Döleneken, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

“OLTANDİLEN, KENT İÇİ ULAŞIMIN KANGREN OLMASININ BAŞ SORUMLUSUDUR”

“Edirne Belediye Meclis Üyesi, AKP Grup Sözcüsü Serkan Oltandiken, Serhad Birlik Başkanıdır. Yeni kurulan ETUS’un da başında Sayın Oltandiken bulunmaktadır. Kent içi ulaşımın yıllardır kangren olmasından, çözümün gecikmesinin baş sorumlusudur. Geçmişte arkasına aldığı güçlerle sistemin uygulanmasını engellemesi yetmiyormuş gibi, bugün de profesyonel bir yönetim kurarak üstlendiği kent içi ulaşımı planlanan şekilde uygulamak yerine hatalı seçimler ve yanlış yönetim tarzıyla sistemin çökmesine neden olmakta, bir yandan Edirne Halkı ulaşım rezaleti yaşarken diğer yandan da üyelerini batağa sürüklemektedir.

Serkan Oltandiken’in son uygulaması da ona her konuda yardımcı olmaya çalışan, ona destek veren Belediye Başkanı Sayın Sedefçi’yi bile zor durumda bırakacak türdendir. Mart Ayı Belediye Meclis Toplantısında nakit ödemenin tamamen kaldırılması konusu tartışılmıştır. Tek binişlik biletler de dâhil olmak üzere farklı bilet seçenekler piyasaya sürülmeden, bunlarla ilgili altyapı tamamlanmadan uygulanacağının sakıncaları değerlendirilerek uygulama ertelenmiştir. Bu karar alındıktan sonra ulaşımda ücretler konusu söz konusu edilmiş ve Sayın Sedefçi bu süreçte farklı fiyat uygulanmayacağını, paralı binişlerde de aynı ücretin alınacağını özellikle belirtmiştir. Yine Trafik Komisyonu Başkanı Sayın İnci’de bunu vurgulamıştır. Ancak şimdiye kadar her konuda destek, anlayış ve esneklik gören AKP Grup Sözcüsü Serkan Oltandiken toplantıda olmasına ve bu verilen sözleri bizzat dinlemesine karşın uygulamaya koymamıştır. Belediye Başkanı tarafından verilen sözün “oylanmadığı” mazeretine sığınarak Edirne Halkı’ndan yüksek ücret almaya devam ettirmiştir.

Reklam
Reklam

“OTLANDİKEN HANEFİ AVCI’YI ARKASINA ALARAK BELEDİYE MECLİSİ’Nİ BASMIŞTI”

Bugüne değin ulaşım planı bozularak yapılan hatalar, araç seçimi gibi yanlışlar bu anlayışla sorunun çözümünün nerdeyse olanaksız olduğunu göstermektedir. AKP Grup sözcüsü Serkan Oltandiken’in bir kenara çekilerek Edirne Belediyesini zora sokmaya hakkı yoktur. Bir dönem, Hanefi Avcı’yı arkasına alarak, Belediye Meclisimizi basarken gösterdiği cesareti yeniden göstermesini, içinden çıkılmaz hale getirdiği Kent içi ulaşım için Edirne Halkından özür dilemesini bekliyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: