Belediye meclisi onay verdi, yeni adliye BUTTİM’in arkasına yapılacak

Bursa'da, son yıllarda tartışma konusu olan yeni adliye binası için gündeme getirilen BUTTİM’in arkasındaki 128...

Bursa'da, son yıllarda tartışma konusu olan yeni adliye binası için gündeme getirilen BUTTİM’in arkasındaki 128 bin metre karelik arsa için Büyükşehir Belediye Meclisi onay verdi. CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli’nin, "Bursa-Yalova yoluna sıfır cephe orman Bakanlığına ait fidanlığa adliye yapalım, Orman Müdürlüğü’ne de diğer yeri verelim, daha önce şerh koyduğumuz kararlara da onay verelim." teklifi kabul görmedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2009-2014 seçim döneminin 34’üncü, 3’üncü dönemin 2’inci olağanüstü meclis toplantısı tarihi belediye binasında gerçekleşti. Toplantıya yeni adliye binası için ayrılan yer damgasını vurdu. Gündem öncesi söz alan AK Partili 3 meclis üyesi, önceki toplantıda iki işadamına ait arsalara imar izninin verildiği maddelerin yeniden oylanmasını talep etti. Recai Ekmekçi, Recep Koygun ve M. Yavuz Ünlü'nün talebi kabul görmedi.
CHP grubu yeni adliyenin yapılması planlanan BUTTİM’in arkasındaki 128 dönümlük arsaya karşı çıktı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz ile birlikte arsada incelemelerde bulunduklarını, hem Bursa hem de Ankara’daki yargı yetkililerinin arsaya olumlu baktıklarını söyledi. Mevcut adliye binasının yetersiz olması sebebiyle uzun süredir yeni yer arayışlarının sürdüğüne işaret eden Başkan Altepe, "Adalet Bakanlığı ve Başsavcılığın talebi doğrultusunda yeni adliye binası için çalışma başlattık. Çalışmalarımız sonucunda Bursa'nın en güzel yerinde, Yakın Çevre Yolu'nun hemen yanında Hilton Otel'in doğusundaki, Büyükşehir Belediyesi'ni ait 130 dönümlük arazinin bu sorunu çözeceğine karar verdik. Burası kendimize ait olduğu için uygun görüldü." dedi.
Başkan Altepe’nin açıklamalarına tepki gösteren CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, meclis üyelerinin önüne su konulmamasını da eleştirdi. "Belki oruç tutmayan var, inanan vardır, inanmayan vardır, neden su konulmamış." diyen Ayradilli, adliye binası için alternatif bir arsa gündeme getirdi.
Bursa-Yalova yoluna sıfır cephe olan Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait fidanlığa yapılmasını isteyen Ayradilli, "250 dönümlük arsada fidan yetiştiriliyor, başka fidan yetiştirilecek yer mi yok. Gelin mevcut arsayı fidanlıkla takas edelim. Biz de geçmişte şerh koyduğumuz kararlara onay verelim, size böyle bir de jest yapalım." dedi.
Yapılan oylamada MHP ve AK Parti grubu üyelerinin ‘evet’ CHP’li üyelerin ‘hayır’ oylarıyla Bursa’nın yeni adliyesinin BUTTİM’in arkasındaki 128 dönümlük arsaya yapılması kararlaştırıldı. Oylamada Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin çekimser oy kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz