Belediye meclisinden gençlik meclisine destek

Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, yerelde başlatmış oldukları ''Geç Değil Genç'' isimli kampanyayı il Belediye Meclis üyelerine tanıttı.

Kampanya temsilcisi Emrah Tinte, yaptığı açıklamada, 24. dönem milletvekili genel seçimleri yaklaşırken seçilme haklarını hatırlatmak ve takipçisi olduklarını belirtmek istediklerini ifade ederek, ''Gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir gereklilik olarak gören tüm siyasi partilerin, genç milletvekili sayısının arttırılması, 25-30 yaş arasında gençlerin siyasete etkin katılımı ve bütüncül bir gençlik politikası oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerekmektedir'' dedi.

Tinte, gençlerin karar alma mekanizmalarında aktif ve etkin katılımını desteklemek, 15 milyon oy kullanan gencin seçme hakkının yanı sıra seçilme hakkını savunmak, temsiliyette adalet ilkesini ve demokrasiyi desteklemeyi amaçladıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan da Kent Konseyi ve Genlik Meclisi'nin çalışmalarını her zaman takdir ettiklerini belirterek, ''Gerçekleştirdikleri 'Geç Değil Genç' kampanyasıyla da gençlerin yönetimde söz sahibi olma hakları için çalıştıklarını ve ülkemize gençlik bakış açısını yansıtmayı hedeflediklerini görüyoruz. Çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum'' dedi.

Büyükaslan, kampanyaya e-imza ile destek verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz