Belediye mehterli törenle 15 bin lale soğanı dağıttı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi mehter takımının da katıldığı törenle 15 bin adet ücretsiz lale soğanı dağıttı....

Sakarya Büyükşehir Belediyesi mehter takımının da katıldığı törenle 15 bin adet ücretsiz lale soğanı dağıttı.
Adapazarı Kültür Merkezi önünde düzenlenen törene Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, belediye yetkilileri de katıldı. Dağıtım öncesinde Kent Orkestrası üyelerinden oluşan mehter takımı konser verdi.
Konserin ardından kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, lalenin figürünün tarihi bir özelliği olduğunu söyledi. Kılıç, “Lalenin zaman içerisinde Selçuklu ve Osmanlı’nın elinden suya çizilen ebru, saraylarda, camilerde duvarları süsleyen çini, en güzel kelimelerde ifadesini bulan şiir, hattatın elinden çıkan hat, süs ve motif olmuştur. Hatta çok önemli devre adını vermiş çok önemli bir semboldür.“ dedi.
Hem tarihi değeri olan bir figüre sahip çıkmak, hem de şehrin güzelleşmesi adına bu programın düzenlendiğini ifade eden Kılıç, “Çiçek gibi Sakarya hayalimizi ve idealimizi gerçekleştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Türkiye’nin en çevreci olmak gibi bir hedefimiz var. Fakat bu el birliği ile olabilecek bir şey. Çevremize hep birlikte sahip çıkmalı, çevremizi hep birlikte güzelleştirmeliyiz.” diye konuştu.
Konuşmanın ardından dağıtıma geçildi. Başkanvekili Kılıç ve belediye bürokratları, lale soğanlarını vatandaşlara dağıttı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz