Belediye Okullarda Çevre Duyarlılığını Arttırmak İçin Öğrencilere Eğitim Verecek

Uşak Belediyesi, çocuklarda çevre bilincini aşılamak amacıyla okullardaki eğitim çalışmaları kapsamında en fazla atık yağ...

Uşak Belediyesi, çocuklarda çevre bilincini aşılamak amacıyla okullardaki eğitim çalışmaları kapsamında en fazla atık yağ toplayan öğrencilere ödül verecek.

Belediye, çevre duyarlığı ile ilgili eğitimleri TOKİ Şefkat İlkokulu ve Bedriye Kadir Uysal İlkokulu’ndan başlattı. İki okulda başlayan çevre eğitimi daha sonra 10 ilkokulda devam edecek. Okullarda atık yağ bilinci ve çevre duyarlılığının oluşturulması amacıyla başlayan eğitimler, Uşak Belediyesi Çevre Mühendisi Reyhan Aydın tarafından veriliyor. Konu hakkında bilgi veren Aydın, amaçlarının çocuklarda çevre duyarlılığını arttırmak olduğunu dile getirdi. Atık yağların doğaya ve insana olumsuz etkilerinin olduğunu anlatan Aydın, “ Uşak Belediyesi olarak çevre duyarlılığına önem veriyoruz. Öğrencilerimize çevre bilinci aşılamak amacıyla hem eğitim veriyoruz hem de en fazla atık yağ toplayanlara ödül veriyoruz. Geçen yıllarda da atık pil yarışmaları düzenlemiştik” dedi.

Reklam
Reklam

Miniklerin çevre bilincinin artmasının önemli olduğuna da vurgu yapan Çevre Mühendisi Reyhan Aydın, “ Kentimizin doğasının daha temiz olmasını arzu ediyoruz. Beledilerin kenti güzelleştirmesinin yanında gelecek nesillere temiz bir doğa bırakılması anlamında da katkı sunması gerekiyor.Atık pillerden atık yağa kadar birçok projeyi hayata geçirerek temiz bir için çabalıyoruz. Çevre duyarlılığı için geçtiğimiz günlerde atık yağ ile ilgili bir anlaşma yaptık. Protokol gereği okullarımızda da atık yağların toplanması için çalışmalar yapacağız. Şimdi bu çalışmanın ilk adımını attık. Çevre duyarlılığını artırmak ve öğrencileri teşvik etmek amacıyla, ilimizdeki ilkokullarda eğitim çalışmalarımız devam edecek. Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası çerçevesinde en çok atık yağ toplayan üç okulda üçer öğrenciye hediye dağıtacağız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: