Belediye otobüsleri kartlı sisteme geçti

Turhal'da belediye otobüsleri kartlı (TURKART) sisteme geçti. Kartlı geçiş sisteminin eskiye göre daha rahat, modern...

Turhal'da belediye otobüsleri kartlı (TURKART) sisteme geçti. Kartlı geçiş sisteminin eskiye göre daha rahat, modern ve kazançlı olduğu belirtildi.
Sürekli zarar eden belediye otobüslerinin, kartlı geçiş ile zarar etmeyerek, masraflarını çıkarmaya başladığı açıklandı. Amaçlarının vatandaşa daha kaliteli hizmet olduğunu kaydeden Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, “Bizim için en büyük kazanç vatandaşlarımızın rahat ve güvenli yolculuk yapmasıdır.” dedi.
Kartlı geçiş ile vatandaşlara kolaylık sağladıklarını söyleyen Başkan Gözen, daha önceki sistemle belediye otobüslerinin yüzde elli zarar ettiğini, yeni sitemle bu zararın daha da düştüğünü açıkladı. Başkan Gözen, "Biz belediye olarak ilk önce zarar getiren araç ve gereçleri zararlarını düşürmeye ve asgariye düşürmeye çalışıyoruz. Elde ettiğimiz karla vatandaşımıza daha güzel hizmetler sunmaya gayret ediyoruz. Kartlı geçiş ile belediye otobüslerinde olan yüzde ellilik zarar düştü, hatta otobüsler kendi yakıtını ve diğer masraflarını karşılar duruma geldi. Zaten otobüslerimizden bir kar beklentimiz de yoktur. Kendi masrafını karşılasınlar bizim için yeter. Bizim için en büyük kazanç vatandaşımızın rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk yapmasıdır. Ayrıca belediyemize 5 otobüs daha almayı düşünüyoruz. Şu anda firmaların tekliflerin değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz