Belediye personeli sağlık taramasından geçti

Başakşehir Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışan personelini sağlık taramasından geçirdi.

Sahada görev yapan 374 çalışanın tahlil olduğu uygulama, yüzleri güldürdü.

Başakşehir Belediyesi’nin özellikle olumsuz çevresel faktörlere maruz kalarak, hastalanma riski yüksek olan Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinin hastalık riskini en aza indirmek ve erken tanı koymak amaçlı gerçekleştirdiği çalışma yoğun ilgi gördü.

Akciger grafisi çekildi, kan testi yapıldı

Başakşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği bu uygulamadan 374 temizlik işleri personeli yararlanacak.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 1 Etap’ta yer alan Ek Hizmet Merkezi’nde gerçekleştirilen uygulama iki günde tamamlanacak. Özel bir hastanenin 7 uzman doktor ve personeli tarafından gerçekleştirilen çalışmada, öncelikle sağlık taraması yapılacak personelin kayıt işlemleri yapıldı. Kayıt işlemlerinin akabinde de personelin akciğer grafisi çekildi, kan testi için tek tek kan alımı gerçekleştirildi. Kişinin sağlık kontrolünde yol gösterici nitelikte olan kan testi ile bulaşıcı hastalık, kansızlık gibi veriler kontrol edildi.

Reklam
Reklam

Personel uygulamanın tekrarlanmasını istiyor

Sağlık taramasına katılan personel, uygulamadan memnun olduklarını belirterek, periyodik aralıklarla tekrarlanmasını istiyor.

Sağlık taramasına katılan Tahsin Çelik “ Ben sahada çalışıyorum. Hastalığımızın olup olmadığı, sağlıklı olup olmadığımızı ortaya koyacak, çok güzel bir uygulama” dedi. Temizlik personeli Ali Maden ise “Çok güzel ve iyi bir uygulama, belirli aralıklarla tekrarlanmasını istiyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: