Belediye Personelinden Anlamlı Ziyaret

Meme kanseri teşhisi konulan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in eşine destek vermek için saçlarını kestiren belediye personeli, Havva Böcek'i tedavi

Meme kanseri teşhisi konulan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in eşine destek vermek için saçlarını kestiren belediye personeli, Havva Böcek'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Özel Medstar Hastanesi'nde tedavi gören Havva Böcek, karşısında kendisi gibi saçlarını kestiren belediye personelini görünce duygulu anlar yaşadı. Havva Böcek'in oğlu Gökhan Böcek de, annesine destek olmak için saçlarını kestirenler arasında yer aldı.

Eşinin, sevdiklerinin ve oğlunun desteğiyle biran önce iyileşmek istediğini söyleyen Havva Böcek, "Bu hastalıktan kısa sürede kurtulacağıma inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

20 yıl önce de bir trafik kazası geçirdiğini ve sakatlandığını anlatan Böcek, o dönemde de eşinin kendisine büyük destek olduğunu ifade etti.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, eşine bir kaç gün önce kanser teşhisi konulduğunu ve bunun üzerine tedavi sürecine başladıklarını kaydetti. Eşine destek olmak için bir grup belediye çalışanıyla saçları kazıttırma kararı aldıklarını anlatan Böcek, "13 arkadaşım saçlarını kazıttı, ben de kazıtacaktım ama bana 'sen komutansın, protokol işlerinde bu şekilde olman doğru olmaz' dediler ve saçımı kazıttırmaktan vazgeçirdiler. Ben de sadece kısalttım" diye konuştu.

-Kanser hastalıklarında moral çok önemli-

Havva Böcek'in doktoru Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Mustafa Özdoğan da, hastaya destek vermek için yapılan bu hareketin Havva Böcek için büyük bir moral desteği seğledığını ifade etti. Kanser hastalarında moralin çok önemli olduğunun altını çizen Özdoğan, "Ailecek müthiş bir güçle hastalığa karşı mücadele vermeye başladılar. Bu tür hastalıklar hepimizin başına gelebilir. Özellikle bu dönemde meme kanseriyle mücadelede doktorların eli çok güçlü. Yapabileceğimiz çok şey var. Hastalara çoğunlukla şifa sunuyoruz. Bu yüzden genellikle morallerini bozmamamız gerekir" dedi.

Reklam
Reklam

Havva Böcek'in hastalığının erken evrede olduğunu ve küçük bir ameliyatla sonuç alabileceklerini ifade eden Özdoğan, tedavinin en az 6 ay devam edeceğini bildirdi.

Muhabir: Hüseyin Kanber / Hatice Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz