Belediye personeline eğlenceli motivasyon semineri

Adıyaman Belediyesi personeli, bugüne kadarki en ilginç ve kahkaha dolu hizmet içi seminere katıldı. Motivasyon...

Adıyaman Belediyesi personeli, bugüne kadarki en ilginç ve kahkaha dolu hizmet içi seminere katıldı. Motivasyon semineri veren Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ, izlediği farklı yöntemle personeli eğlendirirken, öğrenmenin yollarını da gösterdi.

Hizmet kalitesini ve verimliliği artırmak için İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından belli aralıklarla personele yönelik düzenlenen eğitim seminerleri devam ediyor. Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Başkan Yardımcıları Ebubekir Fırat ve Mehmet Durmuş, Başkan Danışmanı M. Emin Yağımlı, birim müdürleri, işçi ve memurlardan oluşan personelin tümü katıldı.

Reklam
Reklam

HİZMET KADAR İNSANLARIN GÖNLÜNÜ FETHEDEBİLMEK DE ÖNEMLİ

Bir günde 2 seans halinde verilen seminer öncesinde kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan Büyükaslan, “2004 yılından bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetlerimizin yanında ayrıca personelimize zaman zaman seminerler de vererek, çeşitli konularda bilinçlendiriyoruz. Adıyaman Belediyesi tarihinde ilk defa bu tür çalışmalara bizim dönemimizde başlandı. Bugün bunun bir çalışmasını daha yapıyoruz. Bugünkü konumuz hizmette kalite ve verimlilik olacak. Şaban Kızıldağ Hocamız bundan önce Adıyaman’da Diyanet mensuplarına da seminer vermiş, imam ve müezzinleri halkla ilişkiler konusunda bilgilendirmişti. Belediye olarak bu tür eğitimlere önem veriyoruz. Halkımız bu kurumu bize emanet etmiş, kendilerine en iyi hizmeti vermek için çok çalışmalıyız. Belki dünyanın en iyi altyapısını, en iyi asfaltını yapabiliriz. Dünyanın en iyi ve en kaliteli suyunu getirebiliriz, ama şunu unutmayalım ki, eğer insanların kalbine giremiyorsak hizmetlerimizin tümü boşunadır. Mühim olan insanların gönlünü fethedebilmektir. Gönüllere girmenin yolunu ise bugün hocamız bize izah edecektir.” şeklinde bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ, farklı bir yöntem izlediği seminerinde, eğlendirirken öğrenmenin taktiklerini öğretti. Çalışanların işe daha iyi motive olması ve yaptıkları işi zevk alarak yapmaları için ilginç yöntemlerden oluşan bir seminer veren Dr. Kızıldağ, personelle adeta sohbet edip, fıkra anlattı. Seminerde anlatılan fıkralara kahkahalarla gülen personel, hem eğlendi, hem öğrendi.

BAŞARILI OLMAK İÇİN 5 ALTIN KURAL

Başarılı olmak için 5 altın kural olduğunu söyleyen Kızıldağ, “Birincisi insan kendini sevecek. İkincisi başkalarını sevecek. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan her insana sevgiyle yaklaşıp her insanı aynı değerde görecek. Üçüncü olarak çalışmayı ve üretmeyi sevecek. Dördüncü olarak ait olmayı sevecek. Yani işine, iş yerine sahip çıkacak ve çalıştığı yerin değerini unutmadan hizmet edecek. Son olarak da mazeret üretmeden işini en iyi şekilde yapacak. Bunlar insanı başarıya götürür.” dedi.

Hayatta en çok üretilen şeyin mazeret olduğuna da dikkat çeken Dr. Şaban Kızıldağ, bu aşamada katılımcılardan yüksek sesle ve defalarca “Mazeret yok” diye bağırmalarını istedi. Hz. Ali’nin 'Mazeret insanın kendisine söylediği en büyük yalandır' sözünü hatırlatan Kızıldağ, Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre insanların yüzde 72’sinin yaptığı işi sevmediğine vurgu yaparak, sözlerine şöyle devam etti: “Kime sorarsanız sorun işi ile ilgili bir şeyden yakınıyor, mazeretler buluyor. Sağlıklı bir ruh halimiz yok. Hepimiz içimizdeki çocuğu öldürdük. Serum takılmış insanlar gibi yaşıyoruz. Sağlıklı ruh hali için insan kendisini sevecek, başkasını sevecek, yaptığı işi sevecek, ait olmayı sevecek, sağlam inancı olacak, sağlam umut ve hayalleri olacak. Hayallerimizi yok ettik. En çok laf, dedikodu ve mazeret üretiyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: