Belediye personeline internet semineri

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Mersin Bölge Müdürü Reşat Yılmaz, seminerde interneti doğru kullanma bilgisi verdi.

İnternet kullanımının çok sayıda avantajı olduğunu ancak olumsuz yönleri de bulunduğuna dikkat çeken Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Mersin Bölge Müdürü Reşat Yılmaz; seminerde, katılımcılara interneti doğru ve bilinçli kullanma yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Toroslar Belediyesi’nin belediye personeline yönelik düzenlediği hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor.

Çeşitli zamanlarda sağlık, kişisel eğitim ve iş güvenliği konularında bilgilendirme eğitimleri verilen belediye personeline bu kez “Güvenli İnternet ve Elektromanyetik Kirlilik (Baz İstasyonları)” anlatıldı.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; “İnternet, oldukça yararlı bir teknoloji olmakla birlikte internet kaynaklı birçok olumsuzlukla karşı karşıya kalınması söz konusu olabilmektedir. Belediyemiz personelinin bu tür olumsuzluklar hakkında bilgilendirilmelerine ihtiyaç olduğunu düşündük ve internetin güvenli, etkin ve bilinçli kullanımı konusunda bir seminer düzenledik” dedi.

Toroslar Belediyesi ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Mersin Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen seminerde konuşan Bölge Müdürü Reşat Yılmaz ise Türkiye’de internet kullanıcı sayısının 2003 yılında 0.2 milyon iken, 2011 yılında bu sayının 16 milyona çıktına dikkat çekerek, internetin bilinçli ve doğru kullanılmaması durumunda internetin zararlı içeriğinden başta çocuklar olmak üzere tüm kullanıcıların zarar görebileceğini kaydetti.

İnternet ortamında yapılan bilinçsiz paylaşımların nelere sebep olabileceğini sinevizyon eşliğinde örneklerle gösteren Bölge Müdürü Reşat Yılmaz, internetin artık ailenin yeni bir üyesi olduğunu ifade ederek; “Güvenli internet çağımızın çok önemli bir konusu oldu. İnternet ailemizin içerisine girdi. Her yerde bilgiye tek tuşla ulaşılabiliyor. Ancak faydalı bir şekilde kullanırsak çok iyi bir ilaç, kötü bir şekilde kullanırsak kötü bir ilaç durumuna geldi” dedi.

Reklam
Reklam

“Çocuklarınızı, İnternet Kullanırken Takip Edin”

Aileleri, internet kullanan çocuklarını sürekli takip etmeleri konusunda uyaran Yılmaz; “Birçoğumuz gerçek hayatta çocuklarımızın nelerle uğraştığından haberdarız. Çocuklarımıza önem veriyor ve onları takip ediyoruz. Ama internet ortamında onları ne kadar takip edebiliyoruz. Kimlerle arkadaşlık yapıyorlar, hangi oyun sitelerine giriyorlar, maalesef bilmiyoruz. Çocuklarımızı gerçek hayatta koruduğumuz gibi internet ortamında da korumamız gerekiyor. Risk olarak, pornografik çocuk istismarları, kişisel bilgilerin paylaşılması, Sanal dolandırıcılık, siber zorbalık, şiddet, nefret ve ırkçılık içerikli oyunlar, internet bağımlılığı, yabancılarla çevrim içi ve çevrim dışı iletişim, zararlı yazılımlar var. Çocuklarımız her zaman bunlarla karşı karşıya kalıyorlar. Yapılan araştırmalar sonucunda ailelerin yüzde 90’ı çocuklarının internette çeşitli risklerle karşı karşıya olduğunu düşünüyor. Bu yüzden internet kullanımı ile ilgili kurallar belirlememiz, süre sınırlaması yapmamız, internet arkadaşlarını iyi tanımamız ve onlarla bağlantıyı kesmememiz gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

“Sosyal Paylaşım Sitelerinde Kişisel Bilgilerinizi Paylaşmayın, Hırsızlara Malzeme Vermeyin”

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Mersin Bölge Müdürü Reşat Yılmaz, tüm kullanıcılardan sosyal paylaşım sitelerinde kişisel bilgilerini vermemeleri konusunda da dikkat etmelerini isteyerek; “Doğum tarihinizi, kişisel bilgilerinizi, ev adresinizi, nerede olduğunuzu belirten durum iletilirinizi ve tatil tarihlerinizi hiçbir zaman sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmayın. Maalesef internet kullanıcılarının birçoğu bunu yapıyor ve hırsızlar için çok önemli bir malzeme oluyor” dedi.

Seminerin sonunda katılımcılara Baz İstasyonu Yönetmeliği hakkında da bilgiler veren Bölge Müdürü Reşat Yılmaz; “Dünyada baz istasyonları sağlığa zararlı ya da sağlığa zararlıdır veya değildir diye çıkmış olan bir rapor yok.Ama halen araştırmalar devam ediyor.Bununla ilgili kurumumuz bir yönetmelik çıkardı.Bu yönetmeliği çıkartırken Sağlık Bakanlığı, Çevre Bakanlığı ve bütün Bakanlıklardan görüş alındı.Dünyada kabul edilmiş olan değer yani Dünya standartları 41 wolt/metre.Ancak Türkiye’de kurumumuzun çıkartmış olduğu yönetmelikte bunun 4/1’ni aldık yani 10 wolt/metre.Ülkemizi 4’de bir korumalı duruma getirdik” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz