Belediye Personeline Seminer

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi personeline, 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' ve 'Türkiye'de...

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi personeline, 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' ve 'Türkiye'de Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı' kapsamında, 'Sağlıklı Yaşam, Dengeli Beslenme ve Obezite' konularında eğitim semineri verildi.

Toroslar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nce düzenlenen ve Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli Beslenme ve Diyet Uzmanı Züleyha Kaplan tarafından verilen seminerde, sağlıklı yaşamın püf noktaları anlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının hem kurum içi hem de ilçe genelinde sağlıklı ve bilinçli bir toplum oluşturmak olduğunu belirterek, sağlık konusundaki bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceğini söyledi

Reklam
Reklam

Toplumun her kesiminin hareketli yaşam konusunda bilinçlendirilmesini sağlamak ve sporun yaşam tarzı haline getirilmesi amacıyla ilçeyi spor tesisleriyle donattıklarını ve çeşitli spor aktiviteleri de düzenlediklerinin altını çizen Başkan Tuna, çalışma yol haritalarında bulunan sağlık, eğitim ve gençliğe büyük önem verdiklerini söyledi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Züleyha Kaplan ise, belediye personeline, geleceği tehdit eden obezite ve sağlıklı yaşam için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi. Uygulanan program ile dünyada olduğu gibi Türkiye'de de görünme sıklığı giderek artan şişmanlığın (obezite) oranının azaltılmaya çalışıldığını belirten Kaplan, "Çünkü şişmanlık gerçekten insanların yaşama kalitesini ve yaşam sürelerini etkilemeye başladı. Ve buna bağlı pek çok hastalık artma eylemi gösterdi. Aynı zamanda soframızda yemeğin tadına bakmadan attığımız tuz ise insan sağlığını önemli derecede etkilemektedir" dedi.

Sinevizyon eşliğinde bir sunum yapan Kaplan, 'şişmanlık nedir ve nasıl tedavi edilir, şişmanlıktan korunmak için neler yapılmalıdır, halk arasında doğru bilinen yanlışlar nelerdir, egzersiz nasıl yapmalıyız, alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz' gibi beslenme alışkanlıklarından, düzenli zayıflama tekniklerine kadar birçok konuda personele bilgiler verdi. Şişmanlığın en önemli nedenlerinden birinin yetersiz beslenme ve fiziksel aktivite yetersizliği olduğuna dikkat çeken Kaplan, şöyle devam etti; "Yemek için mi yaşamak isteriz, yaşamak için mi yemek. İlk etapta baktığımızda bu iki soru birbirine benzer gibi gözüküyor ama aslında ufak bir çizgi ile ayrılıyor. 'Yemek için yaşarım' diyenlerden bizler biraz tedirgin oluyoruz. Bu kişilerin damak lezzeti gerçekten çok gelişmiş oluyor ve yemek yerken yemeğin hakkını vererek yiyorlar. Hatta karşısına iştahsız bir kişi otursa bile o kişinin iştahını açma kapasitesine sahipler. Yemek yemek onlar için bir sanattır. Dolayısıyla bu kişiler kilo almaya meyilli kişilerdir."

Reklam
Reklam

"Sağlık, insan yaşamının sürdürülmesinde ve yaşam kalitesinin arttırılmasında büyük öneme sahiptir" diyen Kaplan, belediye personeline eğitim seminerine katımlılarından dolayı teşekkür ederek, "Hedefimiz minimum hastalık riski, maksimum sağlık olmalıdır. Maksimum sağlığa ulaşmak için birinci ve temel altın kural yeterli ve dengeli beslenmedir. İkinci kural düzenli fiziksel aktivite, sigarasız yaşam ve stresten uzak durma ve düzenli sağlık kontrolüdür" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: