Belediye, şehirde yaşanan su kesintileri için çalışma başlattı

Bitlis Belediyesi, Su İşletme Müdürlüğü'nün arıza ekipleri tarafından il merkezinde meydana gelen su arızalarına iki...

Bitlis Belediyesi, Su İşletme Müdürlüğü'nün arıza ekipleri tarafından il merkezinde meydana gelen su arızalarına iki ayrı ekiple müdahale ettiğini duyurdu.
Bitlis Belediyesi, şehirde yaşanan su kesintileri ile ilgili yaptığı açıklamada, ekiplerin, Mutki ilçe karayolunun yol genişletme çalışmaları nedeni ile içme suyu hatlarında meydana gelen arıza ve tıkanıklıkların acilen çözülmesi ve vatandaşların içme suyu sıkıntısı yaşamaması için yoğun çaba göstererek, arızaları giderdiği ifade edeldi. Aynı zamanda, mevcut yerde bulunan ve ileriki bir zamanda aynı sıkıntılarla karşılaşmaması için beş ayrı şebekede toplam 6 km yeni hat döşemesi yapılarak, sorunun tamamen giderildiği belirtildi.
Yaklaşık 50 yıldır kullanılmakta olan ‘Kumkuma Hatun’ veya ‘Topçu Alayı’ suyu olarak da bilinen İmam Hatip Lisesi bölgesini besleyen ve yer yer 8-10 metre derinlikte olan içme suyu hattının Kamber Yokuşu mevkiinde patlaması sonucu, Bitlis Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 8 metre derinlikteki arızaya ulaşılmış ve 2 günlük çalışma sonucu arızanın giderildiği kaydedildi.
Ayrıca, Zeydan Mahallesi Altın Kalbur havuzunda Su İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından havuz suyu boşaltıldığı ve temizlik çalışması yapıldığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz