Belediye sinek ve haşerelerle mücadele ediyor

Bartın Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler halk sağlığını tehdit eden sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları yapıyor.

Bartın Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler halk sağlığını tehdit eden sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları yapıyor.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, “Vatandaşlarımız için sıkıntı unsuru olan ve sağlık açısından risk taşıyan sinek ve haşerelere karşı, bu iş için görevlendirdiğimiz özel bir aracımızla kent merkezinde ve İnkumu tatil beldemizde çıkmaz sokaklar dâhil sırasıyla her yerde her akşam ilaçlama yaparak ara vermeden mücadele vermekteyiz. Veteriner Hizmetleri’ne bağlı ekiplerimizle aynı zamanda bu sinek ve haşereler henüz larva dönemindeyken ilaçlama yaparak çoğalmalarını önleyip oluşabilecek sıkıntıların önüne geçiyoruz. Rüzgârsız ve yağmursuz havalarda yapılabilen larva ilaçlama çalışmalarımıza, haşereler için en uygun çoğalma ortamı olan dere kenarlarında, otluk, dikenlik, çalılık, ağaçlık ve benzeri noktalar da yoğunlaşarak devam ediyoruz. Kış’ın hemen bitiminde başlattığımız larva ilaçlamalarımız belirli aralıklarla yaz sonuna kadar devam edecek” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: