Belediye, sokak hayvanlarına sahip çıktı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının ıslah edilmesi amacıyla 'Sahipsiz Hayvanları Kısırlaştır - Aşılat - Yaşat'...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının ıslah edilmesi amacıyla 'Sahipsiz Hayvanları Kısırlaştır - Aşılat - Yaşat' projesini hayata geçirdi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında uygulamaya konulan proje, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı merkez ilçe belediyelerinin Veteriner İşleri Müdürlükleri ile koordineli bir şekilde yürütülüyor.
Proje çerçevesinde belirli periyotlarla merkez ilçelerin değişik noktalarına kurulan mobil sağlık birimlerinde, sokakta yaşayan başıboş hayvanlar toplanıp aşılanarak, Büyükşehir Belediyesi hayvan barınaklarına teslim ediliyor.
Başlatılan projeye vatandaşların da destek vermesi isteniyor. Bu çerçevede vatandaşların bulundukları yerlerde gördükleri sahipsiz köpekleri veya bırakmak istedikleri kedileri ilçe belediyelerinin aşağıda telefon numaraları verilen Veteriner Müdürlüklerine bildirmeleri yeterli oluyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz