Belediye temizlik ekiplerinden çarpıcı tespit: Ramazan'da israf artıyor

Kayseri Kocasinan Belediyesi temizlik hizmetlerinin topladığı ev atıklarında Ramazan’ın ilk 2 gününde gıda maddelerinin dikkat...

Kayseri Kocasinan Belediyesi temizlik hizmetlerinin topladığı ev atıklarında Ramazan’ın ilk 2 gününde gıda maddelerinin dikkat çekici oranda artış gösterdiği belirtildi.
Kocasinan Belediye Başkanı Başkan Bekir Yıldız, hayatı kolaylaştırmak, yaşanabilir mekânlar sunmak için temizlik hizmetlerine özel bir önem verdiklerini belirtti.
Belediye sınırları içindeki her alanda günlük temizlik yaptıklarını dile getiren Yıldız, "Temizlik hizmetinde aksamaya tahammülümüz yok. Ev atıklarını vatandaşlara duyurduğumuz zamanda aksatmadan toplarken, Ramazan’ın ilk 2 gününde ekmek, yemek, pasta, tatlı, meyve ve sebze gibi gıdaların çöpte normalden daha fazla olduğu dikkatimizi çekti. Maalesef çok önemli bir israf ve çok büyük bir kayıp yaşıyoruz.” dedi.
İsrafın dinen 'haram', ekonomik olarak da büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Yıldız, hayatın devamı için çok kıymetli gıdaların hem israf edilmesi hem de çöpe atılmasının üzücü bir durum olduğunu söyledi.
Ramazan’da neredeyse alınan gıdanın beşte birinin tüketilmeden çöpe atıldığını aktaran Yıldız, “Belediye olarak temizlemek bizim görevimiz ama ‘İsrafsız Belediye’ anlayışını rehber edinmiş bizler için hem de Ramazan’da yaşanan bu israfı bildirmek, uyarmak da daha önemli görevimiz diye düşünüyoruz." diye konuştu.
Toplumda israf yerine paylaşma kültürünün olması gerektiğini kaydeden Yıldız, "Afrika’da büyük bir kıtlığın yaşandığı dönemde, bizim attıklarımıza bile sahip olamayanların da olma ihtimalini düşünerek, ihtiyacımız kadar alıp komşularımızla ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşarak israfı azaltabiliriz.” tavsiyesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz