Belediye Ve Kaymakamlık Ortaklaşa Parklar Kuruyor

Şanlıurfa'nın Akçakale Kaymakamlığı ve Akçakale Belediyesi tarafından 2011 yılı Sodes Projesi kapsamında çocuklar için 5...

Şanlıurfa'nın Akçakale Kaymakamlığı ve Akçakale Belediyesi tarafından 2011 yılı Sodes Projesi kapsamında çocuklar için 5 ayrı yerde oyun parkı ve büyükler içinde açık hava spor alanları yapıldı.

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Akçakale Kaymakamlığı ve Akçakale Belediye Başkanlığı'nca yürütülen T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından SODES bünyesinde finanse edilen "Çocuklar Oynasın Büyükler Spor Yapsın" projesi kapsamında, ilçede 5 ayrı yere oyun parkları ve büyükler içinde açık hava spor alanları yapıldı. Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın gerek ruhen gerekse bedenen sağlıklı yetişmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için ihtiyaç duyulan fiziki alt yapının başında güvenli, temiz ve oyun araçları bakımından zengin çocuk parkları gelmektedir. Aynı şekilde, toplum sağlığı açısından da spor merkezleri büyük önem arz etmektedir. Bu anlayış çevresinde Akçakale Kaymakamlığı ve Akçakale Belediyesi olarak "Çocuklar Oynasın Büyükler Spor Yapsın" SODES projesiyle ilçe merkezine toplam 5 yere çocuk parkları ve açık hava spor alanları yapılacağını, bu tür çalışmaların aynı şekilde bundan sonrada devam edeceğini, ancak ilçemizdeki vatandaşlarımızdan bu alanlara sahip çıkılmasını istiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

İlçede modern çocuk parklarına ihtiyaç duyulduğunu belirten Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ise, "Akçakale Kaymakamlığı ve Akçakale Belediyesi olarak SODES projesi kapsamında yapılan oyun alanlarının çocukların psiko-motor becerilerini geliştirmesi, sosyal çevre ile etkileşimi sağlaması ve çevre ile uyumunda faydalı olacağını düşünüyorum. Ayrıca çocukların boş zamanlarını bu oyun alanında geçirmeleri ve arkadaşlarıyla olumlu ilişkiler kurabileceği konusunda yararlı olacağını inanıyorum.

Geleceğimiz olan çocuklarımızın hoş vakit geçirebileceği alanlar oluşturmak, bizler için önemli hizmetler arasında yer almaktadır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: