Belediye Ve Tarım Kuduza Karşı İşbirliği Yapıyor

Erzincan Belediyesi ve Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü en tehlikeli hastalıklar arasında yer alan...

Erzincan Belediyesi ve Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü en tehlikeli hastalıklar arasında yer alan kuduz hastalığına karşı işbirliği yapıyor.

Erzincan Belediyesi tarafından kurulan hayvan rehabilitasyon merkezinde toplanan sokak köpekleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından sağlanan kuduz aşıları ile aşılanıyor. Bugüne kadar bin 600 köpeğin aşılandığı hayvan rehabilitasyon merkezinde yapılan çalışmaların ardından kuduz vakalarında önemli oranda düşüş yaşanıyor. Erzincan Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Kanatlı Parkı bir taraftan sokak köpeklerinin rehabilitasyonunu üstlenirken diğer taraftan da çeşitli hayvan türlerinin bünyesinde barındırarak halkın hayvanat bahçesi isteğine cevap veriyor.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz gün Erzincan Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Kanatlı Parkında incelemelerde bulunan Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık (GTH) İl Müdürü Ali Lek, Merkezin Müdürü Halit Mutlu’yla görüştü.

Erzincan Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Kanatlı Parkı Müdürü Halit Mutlu, yapılan çalışmaların meyvelerinin alınmaya başlandığını ve doğunun en iyi merkezlerinden birini oluşturduklarını söyledi.

Mutlu; “ Rehabilitasyon ünitemizde yaptığımız işlenden en önemlisi sokak hayvanlarının toplatılarak burada sağlık taramasından geçirilip kısırlaştırma işlemlerinin yapılması ve tekrar doğadaki yaşam alanlarına geri bırakmaktır. Temel hedeflerimizden ilki budur. Bugüne kadar bin 600 sokak köpeği rehabilitasyon ünitemize getirilerek sağlık taramasından geçirilmiş ve kısırlaştırma işlemlerinin yapılmasının ardından kuduz aşıları yapılarak yaşam alanlarına geri gönderilmiştir. Hayvan Rehabilitasyon Ünitemiz yaklaşık 9 dekarlı bir alan üzerinde kurulmuş bulunmaktadır. Alanın geniş olması nedeniyle biz Erzincan Belediyesi olarak başka çalışmaları da başlattık. Bu geniş alanda 17 farklı türde kanatlı hayvan, dünyanın nadir kaz türlerinin de aralarında bulunduğu 10 farklı kaz türü, kuğu çeşitleri, at çeşitleri, Kangal köpeği yetiştirme ünitemiz, tavus kuşları ve maymunlara kadar çok farklı hayvan türlerini burada barındırarak Erzincan halkının boş zamanlarını değerlendirileceği, çocuklarımızın farklı hayvan türlerini canlı olarak tanıma fırsatı oluşturacağı bir yer oluşturulmuştur” şeklinde ifade etti.

Reklam
Reklam

Erzincan GTH İl Müdürü Ali Lek ise Erzincan Belediyesi’nin çok önemli bir boşluğu doldurarak hem hayvan sağlığı hem toplum sağlığı açısından çok önemli bir hizmeti sunduğunu kaydetti. Son zamanlarda Zoonoz hastalıkların ülkemizde etkili olduğunu dile getiren İl Müdürü Lek, Erzincan Belediyesi’nin bu merkezin oluşturulmasında çok büyük gayretler sarf ettiğini kaydederek “Biz gerek bakanlığımız gerekse müdürlüğümüz adına bu çok önemli hizmeti Erzincan’a kazandıran, toplum sağlığının korunması, sokak hayvanlarının sağlığına kavuşturulması noktasındaki özverili çalışmalarından dolayı Erzincan Belediyesine, Belediye Başkanımız Yüksel Beye ve merkezin çalışmalarını yürüten arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: