Belediye, Yemek Fabrikalarının Atıklarını Sokak Hayvanlarına Dağıtıyor

Isparta Belediyesi, Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Derneği işbirliği ile şehir merkezinde başıboş hayvanları besliyor. 14...

Isparta Belediyesi, Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Derneği işbirliği ile şehir merkezinde başıboş hayvanları besliyor. 14 ayrı noktada hazırlanan yemlikler yemek fabrikalarından alınan atıklarla dolduruluyor. Meskûn mahallere yerleştirilen yemliklerden sokak hayvanları faydalanıyor. Özellikle kış aylarında aç kalan hayvanlar bu şekilde besleniyor.

Sokak Hayvanları Koruma Derneği’nin belediyeye yaptığı müracaatla başlatılan çalışmanın kış mevsimi süresince devam edeceği bildirildi. Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü şehir merkezinde bulunan yemek fabrikalarındaki atıkları toplayarak önceden belirlenmiş ve yemlik olarak düzenlenmiş şehrin çevresindeki 14 ayrı noktaya götürerek dağıtıyor. Bu yemliklerden de başıboş hayvanların karnı doyuyor.

Reklam
Reklam

Başıboş Hayvanlar Derneği adına açıklama yapan Sezin Sezgin, belediyenin başlatmış olduğu bu kampanyaya teşekkür ederek, “İnsan olan herkesin yapacağı bir sorumluluk duygusudur bizim yaptığımız. Bu hayvanların ağzı dili yok. İnsanlara muhtaçlar. Bu hayvanları itip kakma yerine onlara yardımcı olmak bizim insanlık görevimizdir. Hayvanlarımız özellikle kışın yemek sağlayamıyorlar. Sokaktaki hayvan aç kalmadığı müddetçe insanlara asla saldırmazlar. Belediyemiz ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde sokak hayvanlarının kısırlaştırmalarını da gerçekleştireceğiz.” dedi.

Sezgin, vatandaşlara da seslenerek, sokak hayvanlarını evlerine alarak beslemelerini istedi.

Yemek fabrikası sahiplerinden biri olan Özgür Tunçbilek, yemek atıklarının bu şekilde değerlendirilmesinin kendilerini de memnun ettiğini ifade ederek, “Bugüne kadar biz bu atıklarımızı çöpe dökerek bertaraf ediyorduk. Isparta Belediyesi yeni bir uygulama başlattı. Bizde bu uygulamayı seve seve kabul ettik. Çöpe döküp hiçbir işe yaramayan yemek atıklarımızın hayvanda olsa bir kursağa gitmesi bizleri de sevindirmektedir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başka bir fabrika yetkilisi olan Mesut Gevrek de çöpe giden bu yemek atıklarının değerlendirilmesinin güzel bir uygulama olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: