Belediyecilik Fuarı gelecek yıl Bursa’da düzenlenecek

Büyükşehir Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin katkılarıyla TÜYAP tarafından bugüne kadar İstanbul’da...

Büyükşehir Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin katkılarıyla TÜYAP tarafından bugüne kadar İstanbul’da düzenlenen Belediyecilik Fuarı'na önümüzdeki yıl Bursa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve Marmara Belediyeler Birliği iştiraklerinden Marmara Belde Yapım Genel Müdürü İsmail Yaşar’ı ağırladı.
Bursa’nın fuarcılık alanında İstanbul’un ardından ikinci sırada yer aldığını belirten Ersözlü, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri sayesinde kongre ve fuarcılık alanında kentte önemli gelişmelerin yaşandığını vurguladı.
TÜYAP olarak bugüne kadar İstanbul’da düzenledikleri Belediyecilik Fuarı’nı 2012’den itibaren Bursa’ya almak istediklerini dile getiren Ersözlü, “Türkiye’deki tüm belediye başkanları ve ilgili birim amirleri Bursa’da toplanacak. Düzenlenen panel ve eğitim çalışmalarının ardından Bursa’daki belediyecilik faaliyetlerini gezdirme imkânımız olacak. Bu sayede tüm katılımcılar Bursa’yı daha iyi tanıma imkânı bulacak.” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği’nin de başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa’nın gelecek vizyonunun fuar ve kongreler başta olmak üzere turizm sektörü olduğunu hatırlattı.
Fuar alanının yakınına yapılan oteller sayesinde konaklama sorununun da ortadan kaldırıldığına dikkat çeken Başkan Altepe, “Marmara Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin işbirliğiyle düzenlenen bu fuarı Bursa’ya taşımak kentimiz açısından çok verimli olur. Biz Bursa’yı tüm değerleriyle pazarlamak için çaba harcıyoruz. Fuar alanının hemen yanına yapacağımız Bilim ve Teknoloji Merkezi de bu amaçla yaptığımız önemli bir çalışma. Fuar için gelen binlerce ziyaretçi bu merkezi görme fırsatı da bulacak. Bu fuarın Bursa’da gerçekleşmesi bizler için de önemli bir gelişme.” diye konuştu.
Marmara Belediyeler Birliği (MBB) iştiraklerinden Marmara Belde Yapım Genel Müdürü İsmail Yaşar da MBB’nin Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS), Arap Kentleri Örgütü (ATO), Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB), Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi, Dünya Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı ile Asya Belediye Başkanları Forumu ile işbirliği içinde olduklarını kaydetti.
Bursa’da yapılacak fuara söz konusu teşkilatlara üye belediyelerin başkanlarının da davet edileceğini aktaran Yaşar, bu sayede Bursa’nın uluslararası alanda da tanıtımına önemli bir katkı yapılacağını vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz