Belediyede Çalışacak Personel İçin Kura Çekimi Yapıldı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP)...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Kastamonu Belediyesi'ne 30 işçinin alınması için simitçi Ahmet Demir de katıldı.

TYÇP kapsamında park, bahçe ve temizlik işlerinde çalıştırılmak üzeren belediyeye alınması planlanan 30 kişilik işçi kadrosuna toplam 311 kişi başvuruda bulundu. Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü binası önünde gerçekleştirilen kura çekiminde ilginç bir olay yaşandı. 1,5 yıldır işsiz ve geçimini simit satarak sağlayan Ahmet Demir, iş umuduyla belediyenin kura çekimlerine katıldı. Kura çekimlerinden bir yandan kura çekimine gelen vatandaşlara simit satan bir yandan da heyecanla kura çekimini bekleyen Ahmet Demir, elindeki simitlerin hepsini sattı ama kuradan boş çıktı. 41 yaşında ve 2 çocuk babası olduğunu belirten Ahmet Demir, 19 yıldır kapıcılık yaptığını ve Kastamonu'nun doğal gaza geçmesinden sonra 1,5 yıldır işsiz kaldığını söyledi. Samsun'un Vezirköprü ilçesinden 1993 yılında Kastamonu'ya kapıcı olarak geldiğini ifade eden Demir, doğal gaza geçilmesinden sonra işsiz kaldığını ve bu yüzden belediyenin kura çekimlerine katıldığını söyledi. Geçimini 1,5 yıldır simit satarak sağladığını belirten Demir, aynı zamanda kendisine uygun bir iş aradığını söyledi. İş umuduyla katıldığı kura çekimlerinden boş çektiğini ifade eden Demir, fakat yanında getirdiği bütün simitleri sattı. Demir, ümitsizliğe kapılmayacağını ve iş aramaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

30 asil ve 20 yedekten oluşturulan listede asil seçilenler belediye bünyesinde 8 ay boyunca çeşitli görevlerde çalıştırılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: