Belediye’de Sendika Temsilcileri Belirlendi

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Belediyesi’nin Hizmet İş Sendika temsilcileri belirlendi.Genel- İş Sendikası’ndan Hizmet- İş Sendikası’na...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Belediyesi’nin Hizmet İş Sendika temsilcileri belirlendi.

Genel- İş Sendikası’ndan Hizmet- İş Sendikası’na geçen belediye personeli sabah saatlerinde başlayan seçimlerde sendika temsilcisi belirlemek için oy kullandı. 13 Adayın yarıştığı seçimlerde Hizmet- İş Sendikası İstanbul 4 nolu Şube Başkanı Reşat Kaya da hazır bulundu.

Seçimlere sendika temsilciliği için Adem Çoşkun, Akın Sıraça, Arzu Birgün, Engin Sargın, Faruk Yalçın, İrfan Dalahmetoğlu, Mehmet Murat Tanıyan, Mehmet Yıldız, Recai Altıntaş, Selami Özden, Ümit Aksoy, Yüksel Deveci ile Nurcan Kaya yarıştı. Yapılan seçimin ardından saat 17.00’da oy sayımına geçildi. 1 oy geçersiz sayılırken Geçerli oyların 40’ını Selami Özden, 33’ünü Recai Aydın ve 26’sını alan Nurcan Kaya sendikanın belediyedeki temsilcileri olmaya hak kazandı.

Reklam
Reklam

Seçim sandığı başında görev alan Hizmet- İş Sendikası İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Reşat Kaya Sendika Kanunu’nun 27. Maddesi kapsamında temsilci atamasının yapıldığını belirterek, “Ancak, biz temsilci belirlemelerinin daha demokratik olmasını istediğimiz için temsilci belirlemelerini seçimlerle yapıyoruz. Tek amacımız ise, kaliteli ve demokratik bir şekilde temsilcilerin belirlenmesidir.’’ Dedi.

Belediye işçilerinin her şeyin en iyisine layık olduğunu söyleyen Kaya “Üyelerimizin sadece kağıt üzerinde değil, yürekten sendikalı olabilmelerini arzuluyor ve bu kapsamda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Faaliyetlerimizin içerisinde işçi kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hatırlatmak amacıyla, bayram ve kandil gibi özel günlerde kutlama mesajları gönderiyor, hatta düğün ve cenazelere iştirak ediyoruz. En önemlisi onlarak sendikalı olduklarını hatırlatıyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

Kaya, sendika olarak bir fikri benimseseler bile asıl önemli olanın üyelerin fikri olduğuna vurgu yaparak, “Üyelerimizin arzu ve beklentileri hangi yönde ise o kapsamda kararımızı alıyoruz. İşçinin kararı bizim imzamızdır. Onların kararları altına imzamızı atarız. Sözde değil, özde sendikalıyız.’’ Yorumunda bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: