Belediyeden, Afgan Mültecilere Okuma Yazma Kursu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi eğitmenleri, bölgede yaşayan Afgan mültecilere okuma yazma öğretiyor.Başkent'in en...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi eğitmenleri, bölgede yaşayan Afgan mültecilere okuma yazma öğretiyor.

Başkent'in en eski gençlik merkezlerinden Altındağ Gençlik Merkezi, çalışmalarıyla gençlerin buluşma adresi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Üyelerin yanı sıra bölgenin de ihtiyaçlarına cevap vermek için projeler üreten merkez eğitmenleri, rutin hizmetlerin yanı sıra son dönemde Afgan mültecilere de kapılarını açtı. Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Afganistanlı mülteciler, Altındağ Gençlik Merkezi’nde okuma yazma öğreniyor.

Reklam
Reklam

Başkent’e sığınan mağdur insanların kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için Altındağ bölgesinde yaşayan her yaştan mülteciye yardımcı olmak amacıyla düzenlenen kursa ilgi büyük. Kendilerine büyük bir imkan sunan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ve Altındağ Gençlik Merkezi idareci ve personeline teşekkür eden okuma yazma kursu öğrencileri, aynı zamanda Türkçe konuşmayı da ilerlettiklerini ve çevrelerine daha iyi uyum sağladıklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: