Belediyeden çevre dersi

ISPARTA (İHA) - Eğirdir İlçe Belediyesi tarafından çevre uyum projesi kapsamında ilköğretim okullarına çevre dersi verilmeye başlandı. İlköğretim çağındaki çocuklarda çevre bilincinin uyandırılmasını amaçlayan çevre dersi uygulaması Eğirdir Belediyesi desteği ve zabıta amirliğinin çalışmaları ile yürütülüyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Eğirdir İlçe Belediye Başkanı Ömer Şengöl, çevre bilincini yaymada eğitimin önemine değindi. Bu konuda gelecek nesil olan çocukların aydınlatılmasının gerekli olduğunu söyleyen Başkan Şengöl, "Çevrenin korunması konusunda çocuklarımızın aydınlatılması, bilinçlendirilmesi ve çevre sevgisinin aşılanması gereklidir. Bunun içinde en önemli faktör eğitimdir" dedi. Bu düşünceden hareketle İlköğretim okullarında çevre konulu derslerin verilmeye başlandığını açıklayan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, derslerde eğitmenlik görevini Zabıta Amirliği çalışanlarından Yurdagül Çapa'nın başlattığını belirtti.
Eğirdir İlçesi'ndeki tüm ilköğretim okullarında sürdürülecek olan çevre derslerinde ağırlığın çevre kirliliğine neden olan katı atıkların (cam,kağıt,metal,vs) toplanarak değerlendirilmesi üzerinde olacağı belirtildi.

Reklam
Reklam