Belediye'den Çiftçilere Su Hizmeti

MANİSA (AA) - Salihli'ye bağlı Adala belde belediyesi, boşa akan kaynak suyunu yaptığı tesis ile çiftçilerin hizmetine sundu.

Salihli'ye bağlı Adala belde belediyesi, boşa akan kaynak suyunu yaptığı tesis ile çiftçilerin hizmetine sundu. Salihli’ye bağlı Adala Belde Belediye Başkanı Ferayi Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada Demirköprü Barajı bendinden çıkıp Soğuksu Vadisi’ne akan su kaynağının çiftçilerin hizmetine sunulduğunu söyledi. Kaynağın 8 kilometre yakınındaki sulu tarım yapmaya elverişli arazilerin bu sayede suya kavuşturulduğunu kaydeden Aslan şunları söyledi: "Susuz arazilerle boşa akan su kaynağı arasında 54 metre kot farkı bulunuyordu. Hiçbir enerjiye ihtiyaç duymadan kapalı sistem bu suyu arazilere götürmek mümkündü. Manisa İl Özel İdaresi’nin malzeme yardımı ile işçiliği Adala Belediyesi’nce karşılanmak üzere ilk önce boşa akan suyun önüne bir bend ve su alma tesisi yaptık. Arazilere 315 milimetre çapında 500 ton saat kapasiteli 12 kilometre boru döşedik. Birbirini su basıncıyla otomatik olarak temizleyen 3 merkezi filtre koyduk. Arazilerin suya kavuşması ve mahsuldeki verim artışı da vatandaşımızın yüzünü güldürdü. Şu an 2 bin 500 dekar alan cazibeyle sulanmaktadır. Su dağıtım ve kontrolü için sadece bir personel çalışmakta işletme giderlerinin de çok düşük olması nedeniyle çiftçimiz suyun tonuna 0,3 lira ödemektedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: