Belediyeden Çifte Açılış

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, kentin her noktasına aynı hizmetleri götürmek için gayret gösterdiklerini söyledi.Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, kentin her noktasına aynı hizmetleri götürmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Barbaros Mahallesi’ne yaptırılan Taziye Evi ve Şehr-i Nimet Gıda Bankası’nın açılış töreninde konuşan Poyraz, sosyal belediyecilik noktasında yaptıkları çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Görev süresi içerisinde başlattıkları taziye evi geleneğinin toplumun her kesimi tarafından kabul gördüğünü ifade eden Poyraz, “İlk taziye evini açarken ‘kullanışlı olur mu?’ diye düşündük. Ama dönemimiz içerisinde en çok kabul gören hizmetlerden bir tanesi oldu. Tabi ki ölüm hepimizin başına gelen üzücü bir olay. Bizler de en azından geride kalanların acısını biraz olsun paylaşmak için bu çalışmaları başlattık ve devam ettiriyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için açılan gıda bankalarına da bir yenisini eklediklerini dile getiren Poyraz, tespit edilen vatandaşların buralardan faydalanabildiğini ifade etti. “Biz burada sadaka dağıtmıyoruz.” diyen Poyraz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz inancımız gereği insanları birilerine muhtaç etmedik. Burası bildiğiniz market gibi çalışıyor. Muhtarlarımızın ve sizlerin teklifiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı bir kez tespit ediyoruz. Gerçekten ihtiyaç sahibi mi bakıyoruz ve bir kart veriyoruz. Bu kartla aylık olarak ihtiyaçlarını temin ediyor. Çünkü insanımız gidip birisine el açamaz. Biz de zaten buna müsaade etmeyiz. Biz kimsesizlerin kimsesiyiz dedik. Biz burada sadaka dağıtmıyoruz. Yaptığımız şey, devletimizin verdiği imkanları, devletin ferdi olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmak. Bu anlayıştan hareketle bu tür müesseseler açıyoruz ki, kimse birine gidip ihtiyacını istemesin. Gelsin buradan alsın. Biz de size hizmet etmenin onurunu sevabını almaya çalışıyoruz. Her şey sizin için. Çünkü biz bir kökün dallarıyız.”

Reklam
Reklam

Daha sonra, Emniyet Müdürü Metin Aşık, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay tarafından, taziye evi ve gıda bankası açılarak hizmete sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: