Belediyeden haşereyle mücadele

Adıyaman Belediyesi ekipleri, özellikle yaz mevsiminde ortaya çıkan sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadeleye aralıksız devam...

Adıyaman Belediyesi ekipleri, özellikle yaz mevsiminde ortaya çıkan sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadeleye aralıksız devam ediyor.
Şehir genelinde gece 4, gündüz 2 olmak üzere toplam 6 ekiple yürütülen larva mücadelesi ile birlikte, haşerelerin rahatsızlık vermemesi için gerekli tüm tedbirler alınıyor. İlaçlama çalışmaları konunun uzmanları teknik elemanların kontrolünde yapılıyor. Hedef dışı canlıların (insanlar, kuşlar, arılar, balıklar ve diğer böcekler) zarar görmemesi için gerekli tüm önlemlerin alındığı larva çalışması hassasiyetle yürütülüyor.
Haşerelere karşı yürüttükleri mücadelenin sezonluk olmadığını yıl boyu aynı duyarlılıkla devam edileceğini kaydeden Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, "Bu konuda gerekli tüm önlemlerimizi alarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İlaçlama ekiplerimiz karasinekle mücadele için çöp konteynırların tamamını ilaçlıyor.
Ayrıca gündüz larva ile mücadele eden ekiplerimiz, Mart ayından itibaren sürekli larva alanlarını (çöp alanları, sulak yerler, bataklıklar, hayvan barınakları, inşaatlar) ilaçlıyor. Sivrisinek ve karasineklerin üremesine elverişli alanların kontrol altına alınması için her türlü tedbiri alıyoruz. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte 4 sisleme (dumanlama), 2 larva olmak üzere toplam 4 ekip sivrisinek ve karasinek mücadelesinde akşam 19, gece 01 saatleri arasında ilaçlama yapıyor. Gündüzleri ise özellikle sabah 05 ile 08 arası yapılıyor. İlaçlamada çevre sağlığını göz önünde bulundurarak, en hassas ilaçları tercih ederek kullanıyoruz. Bunun yanı sıra kenelerin yoğun olduğu bölgelerde de gerekli mücadele yapılıyor. Yaptığımız ilaçlamanın 1 buçuk ay etkisi var." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz