Belediyeden hayvanat bahçesi müjdesi

Bitlis Belediyesi tarafından, Arıcılık mevkisinde kapatılan eski sigara fabrikası alanına hayvanat bahçesi kurulacağı bildirildi.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, daha önce fabrika alanında sokak köpekleri için barınak yaptıklarını anımsattı. Alanda değişik hayvanların barınabileceği yeni yerler yapacaklarını ifade eden Alaydın, şöyle konuştu:

''Sokak köpekleri için bir barınak yaptık. Bölgede ilk barınağı yapan il Bitlis'tir. Kısıtlı imkanlara rağmen, yine hayvanları barınağı için ödenek ayırdık. Arıcılık mevkisindeki yerimiz güzel ve müsait bir alan. Alanın çevresi gelişecek. Her geçen gün daha güzel olacak. Alanda yeni hal binası ve Bitlis TV kurulacak. Şu anda alanda taş, mobilya ve demir işçiliği atölyeleri bulunuyor. Yeni yatırımlarla Arıcılık mevkisi gelişecek. Sokak hayvanlarıyla için yaptığımız barınaklar daha güzel olacak. Hayvanat bahçesi de çocukların ve ailelerin ziyaret ettiği bir mekan olacak. Oraya değişik hayvanların barınacağı yerler yapacağız. Sadece orada köpek barınağı olmayacak. Farklı bir gelişme olacak. Köpek barınacağından, hayvanat bahçesine doğru ilerleyeceğiz.''

Reklam
Reklam

Belediyenin kısıtlı imkanlarına rağmen, hayvanat bahçesinin yapılmasının gerekli olduğunu dile getiren Alaydın, sokak hayvanlarına sahip çıkılması konusunda Dr. Damla Şahin'in büyük çaba gösterdiğini kaydetti.

Alaydın, ''Köpek barınağının kurulması için, bizi iten güç Damla Şahin oldu. Çok ilgileniyor. Biz de bu nedenle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz'' dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz