Belediyeden Isınma Çilesine Son

Simav’da Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ)’ne bağlı 2 bin 500 dolayındaki üniversite öğrencisinin eğitim gördüğü Simav Teknoloji...

Simav’da Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ)’ne bağlı 2 bin 500 dolayındaki üniversite öğrencisinin eğitim gördüğü Simav Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulunun 20 yıllık ısınma çilesi bu kış sona eriyor.

20 yıldır fuel oil ile ısınmadan dolayı çektikleri sıkıntıyı jeotermal enerji ile sonlandırmak için Belediye Başkanı Kasım Karahan ile makamında görüşen fakülte ve meslek yüksek okul yöneticileri sözleşme imzaladı.

Sözleşme gereğince belediye fakülte ve meslek yüksek okulunun Muradınlar Mahallesi Simav yerleşkesindeki tesislerine 60 gün içerisinde jeotermal enerji sağlayacak. Derslikler, hizmet binaları ve atölyeler bu kış jeotermal enerji ile ısınacak.

Reklam
Reklam

Okulun çevreci enerji jeotermalle ısınacak olması yöneticiler gibi 2 bin 500 dolayındaki üniversite öğrencisini de sevindirdi.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan fakülte ve meslek yüksek okulundaki derslikler, hizmet binası ve atölyelerin jeotermal enerji ile ısınması amacıyla yöneticilerle 350 bin TL’lik sözleşme imzaladıklarını ve sözleşme gereğince tesislere 60 gün içerisinde Eynal Kaplıcalarından enerji sağlamayı taahhüt ettiklerini bildirdi.

Sözlerini yerine getirebilmek için çalışmalara hızlı bir şekilde başladıklarını bildiren Başkan Karahan, “İlim ve irfan yuvamız fakülte ve meslek yüksek okulumuzda bacaların susacak olmasının sevincini yaşıyoruz. Hedefimiz Simav’ın tamamını jeotermal enerji ile ısıtmak. Bunun için de belirlediğimiz hedeflere adım adım ilerliyoruz” dedi.

Simav Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, “ 20 yıllık ısınma çilemiz Allah’ın Simav’a bir lütfu olan jeotermal enerji sayesinde bu kış sona eriyor. 20 yıldır hem yüksek maliyetli hem de çevreyi kirleten herkesi rahatsız eden sıvı yakıttan çekmediğimiz kalmadı. Şimdi çevreci jeotermal enerji ile ısınacağız. Bizler ve öğrencilerimiz hep birlikte seviniyoruz. Bize bu imkanları sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Ahmet Karaaslan başta olmak üzere Simav Belediye Başkanımız Kasım Karahan ve jeotermal servisi çalışanlarına teşekkürlerimizi şimdiden sunuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: