Belediyeden öğrencilere geri kazanım eğitimi

Ankara'nın Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilk ve orta dereceli okullara geri dönüşüm...

Ankara'nın Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilk ve orta dereceli okullara geri dönüşüm eğitimleri veriyor.
Eğitimlerde, "Çevre kirliliği nasıl oluşur ve nasıl önlenir?", "Katı atıklar nelerdir?", "Geri dönüşüm nedir?", "Geri dönüşebilen maddeler nelerdir?", "Geri dönüşümün topluma ve çevreye yararları nelerdir?" gibi başlıklarla ilgili ve ambalaj türleri hakkında bilgiler veren müdürlük yetkilileri, Çankaya Belediyesi'nin atık pil ve bitkisel atık toplama merkezleri ile ilgili de öğrencileri bilgilendiriyor. Eğitimlerin ardından Çankaya Belediyesi tarafından hazırlanan bilgilendirme broşürleri öğrencilere dağıtılıyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ayrıca okulun birçok bölgesine atık pil kutuları ve kağıt-karton- plastik-cam metal kutuları da yerleştiriyor. Eğitimler talepte bulunan okullarda verilmeye devam edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz