Belediye’den Ramazan Öncesi “doğru Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam” Paneli

Son yıllarda Türkiye’de hızla artış gösteren diyabet ve obezitenin önlenmesi amacıyla devlet tarafından “mücadele ve...

Son yıllarda Türkiye’de hızla artış gösteren diyabet ve obezitenin önlenmesi amacıyla devlet tarafından “mücadele ve kontrol programı” ve “eylem planları” oluşturularak mücadele konusu bir devlet politikası haline getirildi. İllerde kurulan “Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam İl Kurulları” aracılığıyla yürütülen mücadele programında belediyeler de aktif olarak yer alıyor.

Kastamonu Belediyesi de diyabet ve obezite ile mücadele programı ve eylem planı kapsamında bazı çalışmalar yürütüyor. Halka açık alanlarda spor aletlerinin artırılması ve halka açık çeşitli fiziksel aktivite etkinliklerinin düzenlenmesi konusunda çalışmalar yürüten Kastamonu Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesi, doğru beslenme ve hareketli yaşamla ilgili bir panel düzenleyecek. 18 Temmuz Çarşamba günü saat 18.00’de Belediye Hizmet Binası 2. kat toplantı salonunda düzenlenecek olan panelin konuşmacıları Dahiliye Uzmanı Dr. Handan Doyum, Diyetisyen Elif Karakaş ve Egzersiz Uzmanı Mete Bektaş olarak belirlendi.

Reklam
Reklam

“Doğru Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Adımları” adlı panele ait afişleri otobüs durakları ve halk otobüsleri gibi halkın görebileceği yerlere astıran Kastamonu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, panele yeterli ilginin olması halinde bu tür etkinliklerin artırılacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: