Belediyeden Sakatlar Derneği’ne 35 Tekerlekli Sandalye

Mersin’in Tarsus İlçe Belediyesi, Sakatlar Derneği’ne 35 adet tekerlekli sandalye hediye etti.Tarsus Kültür Parkı içerisinde...

Mersin’in Tarsus İlçe Belediyesi, Sakatlar Derneği’ne 35 adet tekerlekli sandalye hediye etti.

Tarsus Kültür Parkı içerisinde bulunan Sakatlar Derneği’nde düzenlenen törende, konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, toplum olarak engelleri ortadan kaldırmanın mücadelesini vermek gerektiğini söyledi.

Yerel yönetim olarak engellilere yönelik çalışmaların devam ettiğini ve her zaman yanlarında olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz “Bugün gerçekten her iki derneğimiz içinde güzel bir gün. Bu güzel günde sizlerle birlikte olmaktan çok büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Her zaman söylediğimiz gibi bugün belki bu arkadaşlarımız engelli gibi gözüküyor ama yarın kimin ne olacağı da belli değil. Bizler tüm toplum olarak engelleri ortadan kaldırmanın mücadelesini vermeliyiz. Yani bu kentte yaşayan bütün insanların ve bu ülkede yaşayan insanların eşit haklara sahip olduğunu birbirinden bir vatandaş olarak farkı olmadığını herkese hissettirmeliyiz. Bizler yerel yönetim olarak bunun gayreti içerisindeyiz. Yüzde yüz bütün engelleri kaldırdığımızı söylememiz mümkün değil ama her geçen gün Tarsus’ta yeni yeni güzellikler olmakta ve Tarsus bu kentte yaşayan tüm insanlar tarafından yaşanılabilen bir kent yapılmaya gayret gösterilmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Ali Çelik, Görme Özürlüler Derneği Başkanı Fikri Topuz ve Kent Meclisi Engelliler Komisyonu Başkanı Dursun Aslan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a kendilerine verdiği destek dolayı teşekkür ederek, plaket verdi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçtiğimiz günlerde Görme Özürlüler Derneği’ne 100 adet katlanabilir baston hediye etmişti.

Konuşmaların ardında 35 adet tekerlekli sandalye Sakatlar Derneği’ne teslim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: