Belediyeden Şehit Ve Gazi Ailelerine Anlamlı Yemek

Kütahya’nın Simav ilçesinde Belediyenin, Çanakkale Zaferi’nin 98. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında 20 şehit ile 2...

Kütahya’nın Simav ilçesinde Belediyenin, Çanakkale Zaferi’nin 98. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında 20 şehit ile 2 gazi ailesine verdiği yemek duygusal anlara sahne oldu.

Belediye tarafından işletilen Eynal Kaplıcaları Restoranda düzenlenen yemeğe katılan şehit ve gazi aileleri, onurlarına düzenlenen anlamlı günde gözyaşlarını tutamadı.

Konuklarını restoranın kapısında karşılayan Belediye Başkan Vekili Doğan Eren onlarla tek tek ilgilendi, hal ve hatırlarını sordu.

Konuklarla protokolün masalara karışık oturduğu yemeğe Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkan Vekili Doğan Eren, Garnizon Komutanı Askerlik Şube Başkanı Personel Yüzbaşı Mustafa Akyer, Jandarma Birlik Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sait Bayramoğlu, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Özkan, belediye ve resmi dairelerin bazı müdürleri ile AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yağcı. DP Simav İlçe Başkanı Mehmet Yörük de katıldı.

Reklam
Reklam

Yemeğin sonunda bir konuşma yapan Kaymakam Yüksel Ünal, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna kanını canını hiç çekinmeden feda eden şehit ve gazi ailelerine bir şükran duygusu sunmak adına anlamlı bir günde kendileriyle bir araya geldiklerini belirterek, "Tabii, insan istiyor ki hiç şehidimiz olmasın. Fakat bu ülke var oldukça, bu ülkenin iç ve dış düşmanları oldukça geçmişte olduğu gibi günümüzde de gelecekte de muhakkak şehitlerimiz gazilerimiz olacaktır. Bize düşen ise bu ülke uğruna nasıl ki geçmişteki atalarımız, dedelerimiz, amcalarımız seve seve bu ülke için kanlarını canlarını feda ettiler, bizler de bizden sonra gelecek nesiller de aynı şekilde kanlarını canlarını feda edeceklerdir. Şehitlik, peygamberlikten sonra erişebilecek en yüksek makamdır. Neticede bir ayrılık olsa bile şehitlerimiz Cennettedir, bizim inancımız bu şekildedir. Bir şehit yakını olmak, annesi, babası, kardeşi, ablası ve çocuğu olmak olunabilecek en güzel manevi unvanlardan birisidir. Ne mutlu sizlere" dedi.

Reklam
Reklam

Simav’ın 20 şehidi ve 2 gazisinin ailelerine böylesine anlamlı bir günde belediye olarak yemek vermekten büyük bir onur duyduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Doğan Eren, “Şehit ve gazi ailelerimizle birlikte olduk. Terörü lanetledik. Karşılarında saygıyla eğiliyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: