Belediyeden vatandaşlara bahçıvanlık kursu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 'bahçıvanlık kursu'na başvurular 2 Nisan Pazartesi günü başlıyor. Başvurular,...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 'bahçıvanlık kursu'na başvurular 2 Nisan Pazartesi günü başlıyor. Başvurular, 6 Nisan Cuma günü sona erecek.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, 10 iş günü şeklinde 2 hafta olarak düzenlenecek kurslarda, ilk 5 gün teorik ve teknik bilgilerin verileceğini söyledi. Akgül, son 5 gün ise Büyükşehir Belediyesi'ne ait merkez seralar, Söğütözü Fidanlığı ve Ankara’nın büyük parklarında uzman hocalar eşliğinde pratik uygulamalar yapılacağını bildirdi. Akgül, ücretsiz olarak düzenledikleri bahçıvanlık kurslarının artık Başkent’te geleneksel hale geldiğini kaydederek, kursun ilk döneminin 16 Nisan’da başlayıp 27 Nisan tarihine kadar süreceğini belirtti. Akgül, ücretsiz olarak düzenledikleri kurslara ilk başvuran 400 kişiye öncelik verileceğini ve kurs bitiminde de kursiyerlerin 'Bahçıvanlık Kursu Katılım Sertifikası' alacağını söyledi.

Reklam
Reklam

9 yıldır sürdürülen bahçıvanlık kursları sayesinde Başkentli vatandaşların salon bitkileri, bahçe bitkileri gibi iç ve dış bitkiler ile fidancılık, sebzecilik, bitki ilaçlaması ve budama gibi konuları teorik ve pratik bilgiler ışığında öğrenerek, çevrelerindeki peyzaj uygulamaları konusunda daha bilinçli olmaları amaçlanıyor. Bahçıvanlık kurslarının ikinci dönemi 30 Nisan-11 Mayıs, üçüncüsü ise 14 Mayıs-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

Kurs, resmi kurum ve kuruluşlar ile tüm vatandaşlara açık olup, katılmak isteyenlerin bir adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı-Yahya Kemal Caddesi, Tarsus Sokak No: 32 Yenimahalle adresine bizzat başvurarak kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: