Belediyeden Yaşam Merkezi Açıklaması

Bartın Belediyesinden yapılan açıklamada, “5 bin 325 metrekare alanın bir kısmına uygulanacak bu proje, el...

Bartın Belediyesinden yapılan açıklamada, “5 bin 325 metrekare alanın bir kısmına uygulanacak bu proje, el sanatları, hediyelik eşya gibi işlerin satıldığı dükkanları, kafeteryaları, çok amaçlı salonları ile Bartın mimarisi stilinde Taşhan benzeri hazırlanmıştır” denildi.

Bartın Belediyesinden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Bartın Eski Terminal alanı toplam 5.325 metrekaredir. 2005 yılında terminalin yeni yerine taşınmasının ardından atıl durumda bulunan bu alanda Bartın Belediyesi bir yaşam merkezi projelendirmiştir. 5bin 325 metrekare alanın bir kısmına uygulanacak bu proje; el sanatları, hediyelik eşya vb. işlerin satıldığı dükkanları, kafeteryaları, çok amaçlı salonları ile Bartın mimarisi stilinde taş han benzeri hazırlanmıştır. Bu proje, Orduyeri Köprüsü’nden başlayıp, Gazhane Parkı’na kadar uzanan alanda turizme yönelik etap etap yapılan düzenleme çalışmasının bir parçasıdır. 2009 yılından bu yana belirtilen alanda yürüyüş yolları, dinlenme alanları, çocuk parkları, spor sahaları bitirilmiş, Bartın’ın yöresel yemeklerinin sunulduğu bir yöresel yemek evi, bir el sanatları satış birimi yapılmıştır. Bu alan turisti çeken bir alan haline gelmiştir. Bartın turizmine ivme kazandıran bu çalışmalardan biri de yukarıda bahsedilen yaşam merkezi olacaktır. İhalesinde adı ‘iş merkezi’ olarak geçen bu alan, ne bir AVM, ne de içinde büroları barındıracak bir projedir. Özellikle binlerce dönüm alan üzerinde yer alan AVM’ler ile yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerinde yapılacak yaşam merkezini birbirine benzetmek, sap ile samanı ayıramamak gibidir. Bartın genç nüfusu gün geçtikçe artmakta, üniversitemize her yıl gelen öğrencilerin kış aylarında vakit geçirebileceği alanlara gün geçtikçe fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Bartın Belediyesi olarak gençlerimize spor, eğlence ve dinlenme alanları oluştururken her kesimden alınan fikirler göz önünde bulundurulmaktadır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: