Belediyegücü Bölgesel Lig’e Hazırlanıyor

Aydın basketbolunun altyapı bakımından zengin ekibi Aydın Belediyesporgücü, önümüzdeki yıl Bölgesel Lig’de mücadele etmek için...

Aydın basketbolunun altyapı bakımından zengin ekibi Aydın Belediyesporgücü, önümüzdeki yıl Bölgesel Lig’de mücadele etmek için hazırlıklarına başlayacak.

Belediyesporgücü, Bölgesel Lig hazırlıklarına önümüzdeki Salı günü Aydınspor 1923 tesislerinde başlayacak. Son iki sezondur Aydın basketbolunda önemli dereceler elde eden Belediyesporgücü’nün antrenörü Serkan Akşit, yaş ortalaması 17 olan bir takıma sahip olduklarını belirtti.

İlk yıllarında Bölgesel Lig’deki genç oyunculara tecrübe kazandırmak amacı taşıdıklarını ifade eden Akşit, “Aydın’da yeterli sayıda maç yapamadığımız için maç eksiğimizi gidermek genç takım olarak ayrıca Türkiye finallerine gitmeyi hedefliyoruz. Tamamı Aydınlı gençlerden ve kendi altyapımızdan kurulu bir takım olacağız. Yaş ortalamamız şu an için 17” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’de basketbol antrenörlüğünün meslek haline tam anlamıyla gelmediğinden yakınan Akşit, “ Bunun düzelmesi için de büyükşehirlerdeki gibi il temsilciliğinin antrenör belgesi olmadan maçlara kimseyi çıkarmamasını bekliyoruz. Bu sayede Türkiye basketbolunda çıtamızı yükseltebiliriz” şeklinde konuştu.

Belediyesporgücü’nün Başkanı Süha Bayırlı ise, Aydınlı gençlerle lige çıkacaklarını ifade ederken Eylül ayında başvuruların başladığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: