Belediyeler başarılara tahamülsüz

Kışanak, “Hükümet, belediyelerimizin başarılarına tahammülsüz”

BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak ve Grup başkanvekili Pervin Buldan, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Akdeniz Belediyesi ve bünyesinde çalışma yürüten İŞTAR Kadın danışmanlık Merkezi ile hukuksuz bir şekilde polis tarafından düzenlenen baskında eğitim materyallerine el konulan Eğitim destek evini ziyaret etti. Kışanak, Akdeniz Belediyesi’nin Mersin’de örnek projelere imza attığını vurgulayarak, “Belediyelerimiz Hükümete rağmen ciddi başarılar göstermiş ve örnek projelere imza atmışlardır” dedi.

Reklam
Reklam

BDP Kadın Meclisi Toplantısı için Mersin’e gelen Eş Genel Başkan Gülten Kışanak, Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Kibriye Everen ve Diyarbakır il Başkanı Zübeyde Zümrüt ilk olarak Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk’ü ziyaret ettiler. Başkan Türk, konukları kapıda karşılayarak, makamında ağırladı.

İlk sözü alan Başkan Türk, konuklara hitaben “Ziyaretiniz hem beni hem de belediyemizi onurlandırdı. Hoş geldiniz” diyerek belediyenin çalışmakları konusunda gelen heyeti bilgilendirdi. Akdeniz’in 9 belediyenin toplamı ile ilçeye dönüştürüldüğünü ifade eden Türk, “Belediyeyi 50 milyonu aşkın borçla devraldık. Bu borçların birçoğu ilçemize bağlanan küçük belde belediyelerinin borcudur. Konuya ilişkin iki kez bakanlıkla görüştüm. Ancak şu ana kadar sonuç alamadık. Buna rağmen ciddi anlamda önemli projelere imza attık. Eğitim destek evi, Kadın danışmanlık merkezi ve kadın sığınma evi gibi.. Üç yeni park açtık. Yıllarca hizmet görmeyen bölgelerin yollarını, parklarını ve kaldırımlarını yaptık. Belediyemiz bünyesinde 10 ayrı dalda 3 bini aşkın sporcumuz var. Ve bunların birçoğu da kendi dallarında Türkiye genelinde dereceler kazanmışlardır. Tabi bu başarılara imza atarken, halkımızla ortaklaştık, Partimizin yerel yönetimler konusundaki paradigmasını esas alarak önemli şeyler başardık” dedi.

Reklam
Reklam

“BDP’liler cezaevine, AKP’lilerin borcu siline”

Hükümetin, AKP’li belediyeler söz konusu olduğunda sınırsız imkanlarla desteklediğini kaydeden Türk, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Ne yazık ki BDP’li belediyeler ülke genelinde hükümetten veto yemiş durumdadır. Ancak bu veto bizleri yıldırmadı. Aksine başarı üstüne başarı sağladık. Mersin’de bir gazeteci vali ve bakanların da olduğu bir ortamda söz alarak, BDP’li belediyeler için “keşke Türkiye’de ki tüm belediyeler BDP’li olsaydı. Çünkü bu güne kadar hiçbirinde yolsuzluk olmamıştır” dedi. Evet, yolsuzlukla değil sadece siyasal düşüncelerinden ötürü yargılandılar. Bu da aslında başarımız açığa çıkaran kanıttır”Başarı sağlayan BDP’li belediye yöneticileri tutuklanırken, AKP’li belediyelerin milyarlarca borcunun silindiğine dikkat çeken Türk, “Biliyorsunuz AKP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin silinen borcu, Doğu ve Güneydoğu’daki belediyelerin bütün sıkıntısını çözerdi. Hükümet bir gecede Melih Gökçek yasası çıkararak, borcunu sildi.Özetle ‘BDP’liler Cezaevine, AKP’lilerin borcu siline’ olmuştur.”dedi.

Reklam
Reklam

Kürt fobisini hizmetle kırdık

Başkan Türk, son olarak “Biz kendimizi metropol bir kentte olmamız ve her renkten insanlarımızın bir arada yaşaması açısından şanslı bir belediye olarak sayıyoruz. Elbette varoş tabir edilen, kenar mahallelerde yaşayan göç mağduru, savaş mağduru ailelerimiz oldukça fazladır. İlk dönemimizde de bize karşı bir önyargı vardı. Ancak biz bu önyargıyı herkese eşit hizmet felsefesi ile kırdık ve toplumun farklı kesimlerinin bize bakışları olumlu yönde değişti. Yani Kürt fobisini hizmetle kırdık” şeklinde konuştu. Hükümet belediyelerimizin başarılarına savaş açtı

Daha sonra söz alan BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, kadın meclisi toplantıları çerçevesinde iki gündür Mersin’de yoğun bir tempoda çalıştıklarını söyledi. Akdeniz Belediyesi’nin, özellikle kadın ve çocuklara yönelik yaptığı çalışmaları çok önemsediklerini de vurgulayan Eşbaşkan Kışanak, “Yerel yönetimler bizim çok önem verdiğimiz bir çalışma alanı. Çünkü yerel yönetimler hem demokrasiyi inşa etmek, hem toplumsal sorunlarımızı çözmek ve halkı yönetime katmak, halkımızın hak ettikleri bir yaşamı sunmak adına bir misyon yüklenirler” diye konuştu.Merkezi hükümetin, belediyeciliği çöp toplamak, temizlik yapmak gibi dar alana sıkıştıran yönetim mekanizmalarını dayattığına değinen Eşbaşkan Kışanak, “Ancak bizim dönemimizde belediyeler bu denli sosyal içerikli çalışmalara imza atmaya başladı. Biliyoruz, merkezi hükümet tutuklamalarla, operasyonlarla ve mali kaynakları kısarak bizim bu anlayışımıza karşı savaş açtı. Ben inanıyorum ki bütün arkadaşlarımız kararlılıkla ve özveriyle başarılı çalışmalar yapıyorlar. Bizim bu çalışmalarımız ve başarımız hükümetin saldırılarına cevap olacaktır. Halkımız da bunu görüyor zaten. Ondan dolayıdır ki her seçimde daha da güçlenerek başarı sağlıyoruz. Bu anlamda size ve bütün çalışma arkadaşlarınıza başarılar diliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Kışanak, “Kararlı olun ve hayallerinizi gerçekleştirin”

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyaretin ardından Kışanak ve berberindeki konuklar, on gün önce hukuksuz bir şekilde polis tarafından düzenlenen baskında eğitim materyallerine el konulan Eğitim destek evini ziyaret etti. Sınıflarda öğrencilerle sohbet eden Kışanak, Akdeniz Belediyesi’nin Mersin’de örnek projelere imza attığını vurgulayarak, “Belediyelerimiz Hükümete rağmen ciddi başarılar göstermiş ve örnek projelere imza atmışlardır” dedi. Sınıflardan birinde öğrencilerin ‘Dil Anlatımı’ adlı dersi işlediğini öğrenen Eşbaşkan Kışanak, ‘Dil Anlatımı’ dersinin bir gün herkesin anadilinde yapılacağına olan inancını dile getirdi.

Eşbaşkan Kışanak, “Sizi ders saatinizde alıkoymak istemiyoruz ama görmek istedik. Sınava az bir zaman kala son düzeltmeleri yapıyorsunuz. Umuyorum hepiniz hayatta başarılı olursunuz ve isteklerinizi, hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu noktada belediyemizin size katkıları olduysa bundan mutluluk duyarız. Bence sınavın ve hayatın sizi yenmesine asla müsaade etmeyin, kararlı olun ve hayallerinizi gerçekleştirin” diye konuştu. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.Heyet buradan İŞTAR Kadın Danışmanlık Merkezine geçti. İŞTAR tarafından kadın ve çocuklara yönelik çalışmalar hakkında, merkezin koordinatörü Besime Gülhan Yağ’dan bilgi alan Eşbaşkan Kışanak, buradaki temaslarının ardından Başkan Türk ve merkez çalışanlarına teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: