“belediyeler Basına Değil, Halka Çalışmalı”

Marmara Belediyeler Birliği’nin misafiri olan Zaman Gazetesi Haber Müdürü Fatih Uğur, “Belediyelerin çalışmaları basına yönelik...

Marmara Belediyeler Birliği’nin misafiri olan Zaman Gazetesi Haber Müdürü Fatih Uğur, “Belediyelerin çalışmaları basına yönelik değil, halka yönelik olmalı” dedi.

Zaman gazetesi Haber Müdürü fatih Uğur, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Medya Masası’nın konuğu olarak birim müdürlerinin sorularını yanıtladı ve belediyelerle ilgili görüşlerini aktardı.

Zaman gazetesinin özellikleri anlatarak sözlerine başlayan Fatih Uğur, “Zaman gazetesi, 81 ilin tamamında ve 16 ülkede satılıyor. Tiraj olarak zaman zaman 1 Milyon 200 binleri görsek de ortalamamız 1 milyon dolaylarında. Zaman gazetesi olarak herkesime kapımız açık. Gerek okuyucularımız, gerekse abonelerimiz arasında her kesimden insanımız var. Etyen Mahçupyan’dan Mümtazer Türköne’ye, Leyla İpekçi’den Ahmet Turan Alkan’a, Hilmi Yavuz’dan Ekrem Dumanlı’ya kadar geniş yelpazeli bir yazar kadromuzun da yüksek tirajımızda etkili olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Fatih Uğur, açıklamalarının devamında sözlerini, “Belediyelerin halkla ilişkileri dışa güçlü, içe güçsüz gibi duruyor. Ayrıca belediyeler her yaptıklarının haber olmasını istiyorlar. Çalışmalar basına değil, halka yönelik olmalı. Belediyelerin çalışmaları önce insanları besleyecek, sonra basını. O zaman medyada daha geniş yer bulurlar. Bilgimiz genişledikçe, belediyelere olan ilgimiz de artıyor. Belediyelerin her konuda gazetecileri doğru bilgilendirmesi gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ise, katılımdan ötürü Zaman Gazetesi Haber Müdürü Fatih Uğur’a teşekkür ederken, Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe önderliğinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Marmara Belediyeler Birliği Basın Danışmanı Fatih Sanlav da Medya Masası buluşmaları kapsamında, medyanın tanınmış isimlerinin yanında haber merkezi yöneticileriyle de bir araya gelinmeye devam edileceğini aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: