Belediyeler Engelliler Için Birlikte Yürüyecek

Başakşehir Belediyesi, Beyazay Derneği’nin Türkiye genelinde düzenlediği ‘Birlikte Yürüyoruz’ sosyal sorumluluk projesine katıldı. Etkinlikler kapsamında...

Başakşehir Belediyesi, Beyazay Derneği’nin Türkiye genelinde düzenlediği ‘Birlikte Yürüyoruz’ sosyal sorumluluk projesine katıldı. Etkinlikler kapsamında toplumun engellilerle birlikte yaşama kültürünün artırılması hedefleniyor.

Engellilere yönelik çalışmalar yürüten Beyazay Derneği Türkiye genelinde yapacağı kampanya için pilot ilçe olarak Başakşehir, Üsküdar ve Esenler Belediyesi’ni seçti. Söz konusu belediyelerin 'demografik yapının en net izlenebildiği ilçeler' olduğu için seçildiği kaydedildi. Bu belediyeler ‘Birlikte Yürüyoruz’ kampanyası çerçevesindeki etkinliklere ev sahipliği yapacak. Ocak ayı itibariyle kamu spotları ile duyurulmaya başlayacak kampanya ile 576 konferans salonunda seminer, 4 bin 320 saatlik eğitim, 12 yarışma, yaz kampları, çizgi filmler, belgeseller ve film gösterimleri yer alacak.

Reklam
Reklam

Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak amaçlı ve toplumda şimdiye kadar konulan en yüksek hedef olan yüzde 5’lik değişimi hedefleyen kampanyamız 3 yıl sürecek. Bu kampanyada 7’den 77’ye her kesimde ortak dil, ortak bir akıl oluşturacağız. Engelliler ile toplumumuzun ortak paydada buluşması tek amacımız." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: