Belediyeler ne iş yapar?

Sina Çıladır yorumluyor..

1. Kent planlaması yapar, sağlıklı yapılaşma sağlar.

Bizim belediyenin işlevsel bir imar planı yoktur. Haliyle yapılaşma düzenli değildir. Revizyonlarla durum idare edilir. Revizyon eşit rant demektir.

2. Kanalizasyon ve su borusu döşer.

Bizim belediye de bunu yapar. Ancak, kirli (atık) suları denize verir, çevre kirliliği yaratır. Yeterli su kaynağı yaratamadığı için suyunu Erdemir barajından alır. Metreküpünü 38 kuruşa aldığı suyu, halka 250 kuruşa satar. Hem deniz ve çevre kirlenir, hem de halk soyulur.

Reklam
Reklam

3. Çöp toplar.

Bizim belediyede çöp toplar. Ancak, çöp dönüşüm tesisi olmadığı için çöpleri ormanlık alanlara döker. Çevreyi ve yer altı sularını kirletir.

4. Toplutaşıma yapar.

Bizim belediye de yapar. Ancak, en yakın mesafenin kartlı tarifesi 175, kartsız 200 kuruştur. İl merkezinin iki katıdır.

5. Kadın Sığınma Evleri kurar.

Bizim belediye kurmaz. Varolanı kapatır, yerine “kedievi” açar.

6. Öğrenci yurdu kurar.

Bizim belediyenin böyle bir derdi yoktur!

7. Halk için ucuz toplukonut yapar.

Bizim belediyenin böyle bir hizmeti yoktur!

8. Sebze-meyva hali kurar,denetler.

Bizim belediyenin hal’i yoktur. Açık-kapalı pazaryeri vardır. Kapalı pazaryeri yeni inşaa edilmiştir. Açık pazaryeri de kaldırılmak istenmektedir. Kapalı pazaryeri kışın üstü akan askeri depoya benzer.

9. Cenaze-evlendirme hizmeti sunar.

Bizim belediye de (çok şükür) bu hizmetleri sunar. Son bir yıla kadar halktan cenaze masrafı alıyordu, eleştiriler üzerine cenazeler artık ücretsiz kaldırılıyor.

10. Sağlık hizmeti verir.

Bizim belediyenin kendi personeli için sağlık ocağı vardır. Halka hizmet verilmez. Son bir yılda, eleştiriler üzerine, evde sağlık hizmeti organize edilmiştir, ama teklemektedir. Belediyenin ambulansı yoktur.

Reklam
Reklam

11. Yol yapar, duvar örer, üstgeçit yapar.

Bizim belediye de yapar. Ancak asfaltı ve beton tesisi olmadığı için bunları ihaleyle alır. Son yapılan üstgeçit işlevsizdir. Bayram takları gibidir.

Emlak vergisi ise rekor düzeydedir.

12. Halkı çeşitli konularda aydınlatıcı seminerler verir, konferanslar düzenler.

Bizim belediyenin böyle bir derdi yoktur. Bol bol festival düzenler, parasını halktan toplar. Paranın nereye ne harcandığının hesabını vermez. Kıyıboyu ampul cenneti gibidir, lunaparka benzer.

13. Dere ıslahı yapar.

Bizim belediye yapmaz. Kentin ortasından geçen derenin üstü açıktır.İçinde kurbağalar ve binbir haşerat barınır. Dere suyu, hiçbir arıtma yapılmadan bir otelin yanından liman içine verilir.

……………

Ve “Ereğli AVRUPA KENTİDİR!”

Yaaaaaaaaa!...

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz