Belediyelere duyulan güven azaldı

ORDU (İHA) - Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Okur, son dönemlerde plansız ve programsız yatırımlara yönelmeleri ve siyasi bir kurum haline gelmelerinden dolayı belediyelere güvenin azaldığını söyledi.

Cengiz Okur yaptığı açıklamada, Türkiye'de yerel yönetimler açısından en önemli kurumların başında gelen, bir şehir veya beldenin parke taşından kaldırıma, binanın yüksekliğinden su borusuna kadar en küçük detaylarla ilgilenen belediyelerin kamuoyu gözünde güven tazelemesi gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Kaynak yetersizliğinden dolayı gerekli yatırımları istediği gibi yapamayan, siyasi oluşumlarla kaynak üretmeye çalışan ve görev süresi içinde halk nazarında hizmet yapamıyor görüntüsünden uzak olmak için plansız ve programsız yatırımlara yönelen belediyelerin yanlış yaptığını söyleyen Okur, "Halkın isteklerine cevap verilmeyince ve bir kaç yıl sonra fiyasko ile sonuçlanan veya zamane haline gelen yatırımlar yapılınca, belediyeler kamuoyu nezdinde güvensiz hale geliyor. Kaynak yetersizliği, belediyelere olan güvensizliği katlıyor. Bu durumda özel sektör belediyelere borç para bile vermiyor. Eskiden bazı Bakanlıklar, belediye yatırımları için küçük de olsa bir bütçe ayırırdı. Şimdi o da yok. İller Bankası'ndan gelecek ödenekleri bekliyoruz. Bize gelen ödenek yüzde 40 kesintiyle geliyor" dedi.

Ordu Belediyesi olarak bir ekip çalışması içinde planlı ve programlı bir çalışma tekniği yürüttüklerini, kaynakları tasarruflu ve öncelikli işlere aktardıklarını da belirten Okur, halen tasarı halinde bulunan yerel yönetimler yasasının belediyeleri az da olsa rahatlatacağını kaydetti.

Reklam
Reklam