Belediyelerin alacağı geçici işçiler kura ile belirlendi

Ankara'nın Beypazarı, Karaşar, Uruş ve Kırbaşı belediyelerinde 6 ay süreyle çalışacak 85 kişi, kura ile...

Ankara'nın Beypazarı, Karaşar, Uruş ve Kırbaşı belediyelerinde 6 ay süreyle çalışacak 85 kişi, kura ile belirlendi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile istihdama yönelik işbirliği protokolü imzalanmasının ardından Beypazarı Belediyesi’ne 70, Kırbaşı, Karaşar ve Uruş belediyelerine de 5'er geçici personel olmak üzere toplam 85 kişilik iş için 240 başvuru yapıldı.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu adaylar Beypazarı Halkevi’ni doldurdu. İşkur yetkilisinin yaptığı bilgilendirme sonrası konuşan Beypazarı Belediye Başkanı M. Cengiz Özalp, “Daha önceki projelerle 3 aylık personel alımı yapıyorduk, bu defa 6 aylık çıktı. Son günlerde bu geçici personel alımı ile ilgili bazı dedikodular kulağıma geldi. Başkan’ın veya bazı kişilerin kontenjanları olduğu, kendileri ile irtibat kurulduğu takdirde direk işe girecekleri şeklinde. Bu dedikodular tamamen asılsızdır. Size bu şekilde bilgi veren, telefon açan kişileri bana bildirirseniz adli takip başlatacağım. Ne benim, ne İŞKUR’un ne de başka birinin burada kontenjanı veya önceliği yoktur. Göreve geldiğim günden beri özellikle İŞKUR'dan alınacak işçiler için İŞKUR’dan özellikle adil olunmasını rica ettim. Şimdi de noter huzurunda bu çekilişi yaptırıyorum. Amacımız burada ihtiyaç sahibi ve işsiz hemşehrilerimizin faydalanmasıdır.” dedi.

Reklam
Reklam

Noter huzurunda yapılan çekilişte ilk ismi Beypazarı Belediye Başkanı M.Cengiz Özalp belirledi, daha sonra Kırbaşı Belediye Başkanı Mustafa Atak, Uruş Belediye Başkanı Osman Lefik Karlıdağ ve Karaşar Belediye Başkanı Ali Özdamar da kavanozdan isim çektiler.

Kurada işe alınacak personellerin belirlenmesinin ardından, yedek isimler de belirlenerek çekiliş tamamlandı. Beypazarı Belediyesi’nde 70, Uruş, Kırbaşı ve Uruş, belediyelerinde 5’er işçi 16 Nisan Pazartesi günü asgari ücret ve sigorta ile iş başı yapacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: