Belediyenin borcu 10 yıllık birikimmiş ?

Elazığ Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısı her ay olduğu gibi bu ayda tartışmalı olarak yaptı.

Toplantıda 2012 yılına ait hesapların görüşüldüğü toplantıda söz alan MHP li Belediye Meclis üyesi Av. Fahri Çınar Elazığ Belediyesini borç batağında olduğunu söyleyerek 146 Milyon 500 bin TL borcu olduğunu, borç batağına batmış bir belediye olduğunu ve bu borcun Belediye Başkanı tarafından inkâr edildiği vurguladı.

Av. Fahri Çınar “Elazığ Belediyesinin açık, şeffaf ve düzgün yönetilmediğini birçok kararların kapalı kapılar ardından alındığını, vaat edilen hizmetlerin bir çoğuna başlanılmadığı, başlanılanların ise yarıda bırakılıp belediyeye ve Elazığ halkına içinden çıkılmaz külfetler olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Çınar Elazığ gündeminde olan Ahmet Aytar Kaplı Spor salonun neden yıkılmadığını yeni terminal binasının ve fuar alanının yapımına neden başlanılmadığını tüm Elazığ halkı gibi bizlerde merak ediyoruz ve bu soruların cevabını bekliyoruz dedi.

Konu ile ilgili cevap hakkı doğan ve Av Fahri Çınarın eleştirilerine cevap veren Belediye Başkanı M. Süleyman Selmanoğlu Elazığ Belediyesinin 146 Milyon 500 bin TL borcu olduğunu kabul ederek bu borcun 2004 yılından itibaren birikmiş ve süre gelen bir borç olduğunu savundu.

Diğer eleştirilere cevap veren Başkan Selmanoğlu Ahmet Aytar Kapalı Spor salonun yıkımıyla ilgili olarak da yıkım emrinin 10-15 gün kısa gün içerinde geleceğini söyledi.Yapımı tam bir muammaya dönüşen ve doğukent de kurulacak olan fuar alanın ise şartlarının değiştiğini belirterek mevcut terminal alanının fuar alanı olarak değiştirmeyi düşündüklerini anacak doğu garajı gibi bir sorunla karşılaştıklarını söyleyen Selmanoğlu yeni Terminal binasının yapımınada önümüzdeki ay ihaleye çıkaracaklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Ajans23/ A.Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: